Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERENSKA NASTAVA

Učenici iz Crne Gore posjetili Vukovar

Penava najavio otvaranje Vodotornja krajem 10 mjeseca
Branimir Bradarić
13.11.2021.
u 21:00

Govoreći o dojmovima posjete učiteljica hrvatske nastave u Crnoj Gori Valentina Sertić rekla je kako su dojmovi posjete odlični kao i da su djeca dugo iščekivala ovu posjetu

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore organizira terensku nastavu učenika s ciljem upoznavanja hrvatskog iseljeništva s Domovinom. U sklopu te aktivnosti 23 učenika iz Crne Gore posjetili su Vukovar gdje će proći školski program koji inače pohađaju osmaši u Republici Hrvatskoj. Naime, i učenici iz Tivta i Kotora upoznat će se s Domovinskim ratom, a u okviru posjete Vukovaru posjetili su i Memorijalni centar Domovinskog rata, Memorijalno groblje, Ovčaru i druga mjesta sjećanja te muzeje.

- Bilo je zanimljivo i djeca su imala brojna pitanja i to mi je zaista drago. Nadam se da će im Vukovar ostati u lijepom sjećanju, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je primio mališane iz Crne Gore.

Govoreći o dojmovima posjete učiteljica hrvatske nastave u Crnoj Gori Valentina Sertić rekla je kako su dojmovi posjete odlični kao i da su djeca dugo iščekivala ovu posjetu.

- Djeca su nas iznenadila sa svojom zrelošću i odgovornošću. Počeli su o ratu razmišljati na drugačiji način i jako sam ponosna na to. Ovakvi izleti ostavljaju dubok trag kod učenika i podižu razinu kvalitete nastave, rekla je Sertić.

Ključne riječi

Komentara 1

BL
Blomberg
12:11 14.11.2021.

Ne laprdajte o tom Bitcoinu , onu negativnu stranu ne objavljujete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije