Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kap dobrote

Učenici i profesori zagrebačke 1. gimnazije donirali bicikle glinskim školarcima

Zagrebačka Prva gimnazija provela humanitarnu akciju Kap dobrote za djecu iz područnih škola Gline
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/10
31.05.2021.
u 14:47

Potreban novac zagrebački učenici su namakli prodajom majica s logom akcije, skupljanjem donacija, raznim sportskim aktivnostima...

Humanitarna akcija Kap dobrote za djecu Gline završena je dodjelom poklon paketa i bicikala učenicima područnih glinskih osnovnih škola u Majama i Viduševcu. Riječ je o humanitarnoj akciji koju su pokrenuli učenici i profesori Prve zagrebačke gimnazije i u sklopu koje je prikupljeno ukupno 61.000 kuna.

Cilj je bio sakupiti sredstva i osigurati učenicima prijevoz do škole jer se nalaze u ruralnim područjima koja su dodatno ugrožena potresom. Glinski mališani obradovali su se i poklonima koje su za njih pripremili učenici, ali najviše su ih oduševili novi bicikli.

"Znam voziti bicikl. I sada ćemo svuda ići s njima preko svijeta", rekao nam je Igor Paropatić, koji je zajedno sa sestrom Majom isprobavao nove bicikle uz koje je dobio i kacige i reflektirajuće prsluke.

"Budući da smo Škola prijatelj bicikliranja znamo dobro koje su prednosti korištenja bicikla u prijevozu do škole i koliko je život jednostavniji i lakši kad imaš bicikl. Upravo smo to htjeli omogućiti i našim malim prijateljima iz okolice Gline“, rekla je ravnateljica 1. Gimnazije Dunja Brezetić Marušić.

Zagrebačka Prva gimnazija provela humanitarnu akciju Kap dobrote za djecu iz područnih škola Gline
1/10

Potreban novac zagrebački učenici su namakli prodajom majica s logom akcije, skupljanjem donacija, raznim sportskim aktivnostima za koje su se plaćale kotizacije, a uz učenike, profesore i roditelje u akciju su se uključili i pojedini donatori.

Humanitarna akcija "Kap dobrote“ održava se u I. gimnaziji od davne 1994. godine, a kroz taj niz godina pomogli su mnogim pojedincima u potrebi, ali i brojnim udrugama i školama. Ovaj put 27-ero učenika iz glinske okolice dobilo je nove bicikle.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije