Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Učenice nude svoje golišave fotke u zamjenu za bonove i novac

U vrijeđanju i zlostavljanju vršnjaka putem interneta ili mobitela prednjače djevojke. Njihove su poruke često (pre)žestoke i vulgarne – rekao je Darko Ćorković, policijski službenik za Glas Slavonije.
14. veljače 2012. u 16:00 29 komentara 31 prikaza
\'A Facebook page is displayed on a computer screen in Brussels April 21, 2010. Over the past six years, social networking has been the Internet\'s stand-out phenomenon, linking up more than one billi
Foto: Reuters/Pixsell

Istraživanje koje je u dječjem vrtiću "Zvončić" u Našicama proveo Darko Ćorković, policijski službenik za prevenciju iz PU osječko-baranjske, pokazalo je da čak 73 posto od 232 anketirane djece ima vlastiti mobitel, 35 posto ih samo ide na internet, 21 posto predškolaca ima vlastiti mobitel, a "samo" šest posto anketirane djece ima otvoren Facebook-profil, prenosi Glas Slavonije.

Neka djeca, kako bi pristupila Facebooku, rade lažni profil.

– Djevojčica od deset godina našminkana je i predstavlja se kao da ima 19. Zbog takvog neozbiljnog i neodgovornog ponašanja djeca postaju žrtve pedofila, a takvih je slučajeva sve više. Djeca su šokirana kad doznaju da je nepoznati "prijatelj" s kojim se dopisuju i koji se predstavlja kao mladić od 15 godina, zapravo muškarac od 50 godina koji im šalje lažne podatke o sebi uz tuđu fotografiju – kaže Ćorković i upozorava:
– Zabrinjava i pojava da djevojke prodaju SMS-om ili putem interneta svoje izazovne fotografije za bon za mobitel ili za novac, nesvjesne u kakvu se opasnost dovode. Takvu pojavu, a riječ je o sextingu ili sekstanju, uočili smo doslovce u svakoj srednjoj školi koju smo obišli – upozorava Ćorković te ističe da se takvo ponašanje pojavljuje već u osmom razredu, a učestalo u prvom razredu srednje škole.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Zemlja Mjesec
IZNIO I DOKAZE
Slavni sportaš šokirao: Zemlja je ravna ploča, lažu nam! A čovjek nije bio na Mjesecu
  • autoritet:

    Dobro odgojena djevojčica ovo neće raditi Onu neodgojenu ni 100 policajaca neće spasiti od propasti Sve je na roditeljima.

  • Wolf23:

    15.02.2012. u 11:03h hrza je napisao/la: Sve je to psljedica globalnog otopljenja. .............. Je, al \'otopljenja\' pameti....

  • LOGIC:

    Ovo je samo početak svih vrsta bleština u društvu.. samo nek i dalje rtl u svoju \"kvotu kvalitetnog programa\" uključuje eksploziv... nek i dalje na televizijama s nacionalnom koncesijom gledamo ples sa zvijezdama, big brudere, farme, red carpete, in magazine, ... prikaži još!, i sve druge retar*irane programe... Tu je odgovorna državna agencija koja je dala koncesiju (i ne oduzima je zbog kršenja-rtl)