Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krim-obrada

Ubojstvo u Vrbovcu: Baku je ubio njezin 16-godišnji unuk

starica
Marko Prpić/PIXSELL
01.07.2010.
u 11:16

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je uz uporabu čvrstog predmeta zbog svađe oko obroka unuk ubio svoju baku.

Nesretnu 81-godišnju Anu Bertečić, koja je ubijena u svom domu u Vrbovcu prije dva dana, usmrtio je njezin 16-godišnji unuk, izvijestila je zagrebačka policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je uz uporabu čvrstog predmeta zbog ranije narušenih odnosa unuk ubio svoju baku. 

Kobnog jutra posvađali su se oko obroka.

Policija u priopćenju navodi da je 81-godišnjakinju "usmrtila maloljetna osoba, inače član obitelji, a zbog ranije narušenih odnosa sa žrtvom".

Policija je i danas, kako doznajemo, na obavijesnom razgovoru zadržala I. B. (44), sina ubijene umirovljenice Ane Bertečić (81) iz Dropčevca kraj Vrbovca koja je pronađena mrtva u obiteljskoj kući, te njezina 16-godišnjeg unuka.

Jučer su privedeni, prvo u policijsku postaju u Vrbovcu, a zatim su ispitivani u policijskoj postaji u Zagrebu. Određeno im je 48-satno zadržavanje. Čekaju se i rezultati vještačenja koje je u tijeku.

>>Sin zapomagao: Mama mi se ubila! Policija: Istražujemo je li ubijena

Pronađena je u sobi s reznim ranama na vratu, a pokraj nje nije pronađeno oružje kojim je ubojstvo izvedeno. Je li pronađen oštar predmet kojim je ženi prerezan vrat policija nije otkrila zbog istrage.

– Koliko znamo, jučer su sin i unuk bili na ispitivanju u policiji, a u Zagreb je otišla i sinova supruga. Pokojnica je imala još tri sina i kćer, a njih isto zanima tko je ubio našu susjedu – ispričali su susjedi.

Umirovljenica je živjela skromno, od 600 kuna mirovine.
Susjedi ne pamte da se u mirnom zaseoku dogodio slučaj provale.

Prije nekoliko godina bila je u psihijatrijskoj ustanovi, a to je susjedima bilo neobično jer je, kažu, djelovala kao normalna osoba. Na skromnom gospodarstvu obitelj je imala dvije krave i krmaču.

Za kuću su se brinuli sin i unuk, a ona je živjela malo sama, a malo sa sinom. Većinu vremena provodila je u krevetu, a pila je tablete, kažu susjedi, koji nisu vidjeli da je posljednjih nekoliko tjedana izlazila iz kuće.

Komentara 11

10
101lakeoswego
18:53 04.07.2010.

16 godisnjak a vec ubica, pak kaj mu je bilo, on je premlad za \"zutu minutu\"

OB
-obrisani-
21:57 02.07.2010.

- 02.07.2010. u 16:32h branko007 je napisao/la: vidim da je moj komentar izbrisan s cim se u potpunosti slazem al napisal sam ga iz razlog kaj i ja imam baku koja je nekad gora i od samog vraga tak da.... ----------------------------------------------------- Kad budeš u godinama svoje bake shvatićeš ono što ti sad očito nije jasno! A moglo bi biti!

OB
-obrisani-
21:42 01.07.2010.

Kreten.. ! Kreten.. !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije