Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
78 mrtvih

Ubojstvo iz nehaja: Strojovođa španjolskog vlaka pred sucem

Vozač španjolskog vlaka Francisco Jose Garzon
Reuters/ Pixsell
28.07.2013.
u 09:26

Francisco Jose Garzon Amo pritvoren je zbog sumnje u ubojstvo iz nehaja, a danas će ga ispitati sudac

Vozač vlaka koji je u srijedu izletio u blizini španjolskog grada Santiago de Compostela i ubio 78 ljudi danas bi se trebao pojaviti pred sucem, prenosi BBC.

Francisco Jose Garzon Amo pritvoren je zbog sumnje u ubojstvo iz nehaja, a sudac će odlučiti hoće li optužnic opstati. G. Garzon osumnjičen je za prebrzu vožnju u zavoju.

Izvještaji kažu da je vlak  u trenutku nesreće išao dvostruko brže od ograničenja brzine. G. Garzon, 52, u subotu je napustio bolnicu te je odmah odveden u središnju policijsku postaju u Santiagu. Dosad je odbio dati izjavu i odgovoriti na brojna pitanja.

Nedjeljna sudska rasprava bit će zatvorena za javnost, ali sudac će odlučiti hoće li vlakovođa postati službeni osumnjičenik te hoće li biti pušten uz jamčevinu ili oslobođen.

Najmanje 130 osoba završilo je u bolnici nakon nesreće, a 30 ih je još u kritičnom stanju.

Predsjednik španjolskog Renfea, Julio Gomez Pomar, rekao je da vlak nije imao tehničkih problema. Dodao je da vlakovođa ima 30 godina iskustva s tvrtkom i da vlakove na toj liniji vozi više od godinu dana.

>>Crne kutije otkrile detalje: 'Sje... sam. Želim umrijeti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije