Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ubojice prisilili zatvorenika na oralni seks

Četvorica osumnjičena za fizičko i psihičko zlostavljanje zatvorskog kolege stegovno su prijavljena i izolirana
10. svibnja 2018. u 08:20 2 komentara 17679 prikaza
lepoglava
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Četvorica zatvorenika koji u Lepoglavi izdržavaju dugogodišnje kazne zatvora stegovno su prijavljena te izolirana od ostatka zatvorske populacije zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja jednog zatvorenika. Riječ je o zatvoreniku koji je blago mentalno retardiran, a četvorka ga je prema, neslužbenim informacijama, seksualno zlostavljala tjerajući ga na oralni seks.

Ilustracija Sve zbog suspenzije Policijac u Puli želio pregaziti direktora zatvora

Događaj se zbio 2. svibnja unutar Kaznionice u Lepoglavi, a, prema prvim informacijama, sumnjalo se da je riječ o silovanju. Prema tim informacijama, četvorica zatvorenika napala su i silovala svog zatvorskog kolegu, a zbog cijelog događaja u Kaznionicu je došla i policija radi obavljanja očevida te Hitna pomoć zbog ozljeda koje je zadobio zlostavljani zatvorenik. No iz Ministarstva pravosuđa takav tijek događaja demantiraju, iako priznaju da se nešto ipak dogodilo. Kažu tako da je 2. svibnja službenicima Kaznionice u Lepoglavi dojavljeno da “četvorica zatvorenika navodno fizički i psihički maltretiraju jednog zatvorenika”.

– Po primitku tih saznanja, službenici Odjela osiguranja poduzeli su sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili sve relevantne činjenice vezane uz događaj. Poduzete su i sve ostale potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti i činjenice navedenog događaja. Prema četvorici zatvorenika koji su, prema dobivenim informacijama, maltretirali drugog zatvorenika preventivno je primijenjena posebna mjera održavanja reda i sigurnosti – odvajanje od ostalih zatvorenika i pojačani nadzor. Zbog ovog događaja u Kaznionicu nije dolazila ni policija ni Hitna, a napadnutog zatvorenika je odmah nakon događaja pregledao liječnik Kaznionice koji je konstatirao da je lakše ozlijeđen. Prema informacijama kojima raspolaže Kaznionica u Lepoglavi, napadnuti zatvorenik nije silovan – stoji u odgovoru Ministarstva pravosuđa na upit oko spomenutog incidenta u Lepoglavi.

U istom odgovoru navodi se i da je zlostavljačka četvorka stegovno prijavljena, ali i da će “zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Kaznionica u Lepoglavi o događaju izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Ivancu”.

Zatvorenik koji je napadnut služi kaznu zbog ubojstva, a među onima koji su ga napali dvojica su osuđena zbog ubojstva, a dvojica zbog droge. Jedan od osuđenih za ubojstvo dobio je 30 godina zatvora jer je prilikom razbojstva ubio građanina koji ga je u tome pokušao spriječiti, dok je drugi osuđeni za ubojstvo dobio 22 godine zatvora jer je ubio dvojicu koja su ga navodno kamatarila. Prema neslužbenim informacijama, njih su dvojica s drugom dvojicom pajdaša natjerali napadnutog zatvorenika koji nije imao novca da im radi usluge u zamjenu za novac, a jedna od tih “usluga” bila je i – oralni seks.

10.02.2015., Lepoglava - Kaznionica u Lepoglavi je ustrojbena jedinica Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosudja, koja obavlja poslove od opceg interesa za Republiku Hrvatsku, cija nadleznost je utvrdjena Zakonom o izvrsavanju kazne zatvora.  Pho Višestruke ozljede Osuđeni ubojica u Lepoglavi izbo bodežom drugog zatvorenika Bojan Dragičević Bojan Dragičević Među najtraženijim europskim bjeguncima i pljačkaš banke koji je pobjegao iz Lepoglave lepoglava Povijest kaznionice Ovako je bilo u Lepoglavi 1878.: 'Dajte im prosto jesti da se kaznenici ne razmaze'
ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?