Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Sesvetama

MUP potvrdio: U Sesvetama uhićen odbjegli zatvorenik iz Mostara

Mladen Džidić
Interpol screenshot
15.06.2019.
u 15:50

Trenutačno je u istražnom zatvoru, a za pretpostaviti je da će BiH tražiti njegovo izručenje.

Mladen Džidić (45), osuđeni ubojica i bjegunac iz mostarskog zatvora, uhićen je prošli tjedan u Sesvetama, objavio je portal Klix.ba, pozivajući se na više izvora iz bh. policijskih agencija.

Informaciju je danas potvrdio i MUP, navevši da nije uhićen po crvenoj tjeralici već zbog nekog drugog kaznenog djela. BiH mediji pak pišu da je Džidić uhićen u jednom stanu i to nakon što je prijavljen zbog prijetnje. Trenutačno je u istražnom zatvoru, a za pretpostaviti je da će BiH tražiti njegovo izručenje.

On inače uz BiH ima i hrvatsko te njemačko državljanstvo, jer je rođen u Njemačkoj. Za njim je bila raspisana crvena tjeralica, a u bijegu je od siječnja kada se s redovnog dopusta nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar. Izdržavao je kaznu od 17 godina zatvora zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića kojeg je ubio u listopadu 2009. iz koristoljublja.

U mostarski zatvor premješten je 2012. iz KPZ-a Zenica i to nakon što su u tamošnjim medijima objavljeni transkripti razgovora koje je vodio s Milenkom Lakićem, članom grupe Zijada Turkovića. Suđenje njima dvojici i njihovoj zločinačkoj grupi, bio je jedan od medijski najeksponiranijih postupaka u BiH, a Turković je osuđen na 40, a Lakić na 35 godina zatvora.

Teretilo ih se za niz likvidacija, među kojima su bila i ubojstva Marija Tolića i Vernera Ajdarija, hrvatskih državljana. Lakić je u razgovoru s Džidićem priznao brojna zlodjela, pa kada je razgovor postao javno poznat, optužio je  Džidića da radi za tužiteljstvo BiH.

Džidić je zbog vlastite sigurnosti premješten iz Zenice u Mostar, no prema pisanju BiH medija  u mostarskom zatvoru se problematično ponašao. Na njega i njegovo ponašanje upravi zatvora se žalilo više zatvorenika.

Ključne riječi

Komentara 25

DO
domxerex
12:22 15.06.2019.

To je ono na što ja pizdim u BiH, RS i RH. Kojekvi lopovi, lezilebovići, vjtrogonje, fukare, hojhštapleri i razni kriminalci se izvuku a mene i tebe i drugu sitnu raju u tom nepososobnom pravosuđu pronađu za tren oka da nsimo platili neki sitni iznos (ispod 100Kn) i onda nam nakarikaju još 2-3000Kn kojekavnih troškova i naknada i kamata. Ta gona se izvuku a mi normali nehebmao. I onda još kažu da nisu korumpirani nego da mi imamo krivu percepciju. Pravosudna mafija vlada državom. Eto meni crvenog za ovo jer sam rekao istinu a istina najviše boli!

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
10:38 15.06.2019.

Mogu razumijeti zasto lopove stite ove dvije drzave, zasto ih ne izrucuju..... zasto to narod gleda i nema reakcije nije mu jasno.

DU
Deleted user
11:48 15.06.2019.

Na temelju čega ovaj bosanskohercegovački kriminalac rođen u Njemačkoj ima i hrvatsko državljanstvo ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije