Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA UBOJSTVA

Ubio svoju tetu i njezina posinka: Nepravomoćno osuđen na 29 godina zatvora

Damir Minković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.11.2019.
u 15:58

Minkovoću su sudili za dva teška ubojstva jer je Marija Minković bila teško pokretna i starije dobi te je ubijena iz koristoljublja, dok je njezin posinak ubijen na okrutan način, odnosno zbog rana koje je zadobio prije smrti jako je patio.

Damir Minković je nepravomoćno osuđen na Županijskom sudu u Zagrebu zbog teškog ubojstva svoje tete 76-godišnje Marije Minković i njezina posinka 50-godišnjeg Siniše na 29 godina zatvora. Za svako ubojstvo osuđen je na 15 godina zatvora, a kazna je objedinjena. 

Može se žaliti na presudu u roku 15 dana, uzevši da se nakon presude vraća u Remetinec gdje će čekati pravomoćnost sudske presude, piše 24sata. 

Optužnica je teretila Minkovića da je u noći na 24. studenog prošle godine između 23 i 6.30 sati na adresi III. Struge u Zagrebu provalio u kuću svoje strine Marije Minković dok su ona i njezin posinak Siniša bili u sobama. Ubio ih je oboje, a nakon toga je tražeći novac pretražio dnevnu sobu. 

Nakon ubojstva otputovao je u Beograd, a prije odlaska bacio je korišteno oružje u jedan od kontejnera na okretištu autobusa u Strugama. Vještačenje je pokazalo da su Marija i Siništa ubijeni upravo tim nožem. 

Minkovoću su sudili za dva teška ubojstva jer je Marija Minković bila teško pokretna i starije dobi te je ubijena iz koristoljublja, dok je njezin posinak ubijen na okrutan način, odnosno zbog rana koje je zadobio prije smrti jako je patio. 

Komentara 4

DU
Deleted user
16:13 22.11.2019.

U Americi toliko dobijes ako izvuces pistolj dok pljackas banku bez da si metka ispalio. Ljudski zivot ili dva u ovom slucaju stvarno malo vrijede u hrvatskom krivosudu.

CR
creedence1954
16:49 22.11.2019.

15 godina za ubojstvo? Koje smece od pravosudja! Nije cudo da su ubojice i silovatelji iz Vukovara ili Skabrnje na slobodi. To nije pravosudje nego kriminal i izdaja!!!

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
16:12 22.11.2019.

Đubre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije