Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDSKI EPILOG

Ubio susjedu zbog staze: Džemal Merdanović osuđen na 15 godina zatvora

Džemal Merdanović
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
18.12.2019.
u 11:05

Vještak sudske medicine dr. Cuculić naglasio je kako nikakva hitna medicinska pomoć ne bi mogla spasiti život Milke Grivičić.

Riječki Županijski sud osudio je Džemal Merdanović na 15 godina zatvora zbog ubojstva Milke Grivičić. On je nožem usmrtio svoju susjedu 31. srpnja prošle godine. Ubojstvo su zabilježile videosnimke dviju nadzornih kamera postavljene oko kuće Džemala Merdanovića i njegove supruge. 

Posljedica nagomilane frustracije

Kako navodi Novi list, ekspertice su u psihijatrijsko-psihologijskom vještačenju zaključile da je Merdanović u vrijeme ubojstva bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno, te da kod njega nema duševne bolesti, a na zločin se može gledati tako da je on posljedica nagomilane frustracije kod Merdanovića, inače rigidnih mišljenja i stavova. 

U njihovom zaključku navodi se kako je kod Merdanovića bila izražena trajna borba protiv "nepravde", naravno iz njegovog kuta gledanja, koja ga je dovodila do novih frustracija.

Osam ubodnih rana 

Vještak sudske medicine dr. Dražen Cuculić obrazložio je na suđenju ozljede koje je zadobila Milka Grivičić. Ona je zadobila osam ubodnih rana, od kojih je jedna bila bezuvjetno smrtna, još jedna opasna po život, a još tri osobito teške.

- Sve rane zadobila je u vremenu od 30 sekundi do jedne minute. Sve ozljede nastale su dok su žrtva i napadač bili sučelice, i sve su, osim jedne, na lijevoj strani tijela žrtve, konstatirao je dr. Dražen Cuculić ocijenivši da je posljednja bila rana koju je Grivičić zadobila u predjelu lijevog pazuha, a probila je lijevo plućno krilo i srčanu klijetku.

Vještak sudske medicine dr. Cuculić naglasio je kako nikakva hitna medicinska pomoć ne bi mogla spasiti život Milke Grivičić.  Nož koji je bio predočen u sudnici bio je dužine od 32 centimetra, s oštricom od 21 cm.

Podsjećamo, Džemal Merdanović i Milka Grivičić vodili su dugogodišnji spor oko staze koju je Merdanović svojatao, a Grivičić imala na nju. Upravo je ta staza bila motiv za ubojstvo. 

Ključne riječi

Komentara 7

SD
Salko Dinamitas
11:29 18.12.2019.

nije mu bilo dosta jednom da je ubode nego cak osam puta. monstruma treba dozivotno u zatvor.

AV
avim
06:29 19.12.2019.

Ženski i ostali dođu iz Bosne,ugostiti njih i obitelji i onda ubijaju i ponašaju se kao da su u Bosni

AV
avim
06:31 19.12.2019.

Đemali i ostali stigli iz Bosne i misle da su u Bosni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije