Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica stradanja Sotina
Povratak na članak

Ubijeno ili nestalo 67 mještana, na popisu nestalih još 18 Sotinjana

Polaganjem vijenaca kod križa u središtu naselja i molitvom danas su mještani vukovarskog prigradskog naselja Sotin obilježili obljetnicu pada obrane sela te se prisjetili ubijenih i nestalih sumještana.

Komentari 1

BA
bakulušić
15:39 14.10.2014.

Ovo je drastični primjer dokle smo kao društvo i država stigli. Da bi saznali gdje i kako su završili njihovi najmiliji, Hrvati se moraju upuštati u neizvjesne i bolne privatne potrage i istrage sa kakvim-takvim rezultatom. Za to vrijeme, vlast i državna tijela koja su dužna obavljati taj posao, uvode ćirilicu u Vukovar i zatvaraju i sude one koji se tome protive. Koja je to izopačena demokracija. Zanima me koliko su nestalih Sotinjana pronašli Teršelička i njezina Documenta. Ako nisu, zašto ju je predsjednik Josipović odlikovao. Ili odlikovanja dobivaju samo oni koji traže-selektivno. Zašto Zoran Pusić i platformaši sada ne stanu pred Katedralu sa zahtjevom da se traže nestali iz Sotina? Njih zanimaju druge žrtve i druga stratišta. Opet selektivno. Da li to znači da će i oni dobiti odlikovanje predsjednika Josipovića. Zato što se zalažu za "poštivanje žrtve", kako oni to kažu. Kako je sve to tužno i bolno. Do neba. A onda bi Josipović i drugi mandat.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.