Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadači u bijegu

Ubijeno 10 osoba u Kanadi. Baka (77) otkrila kako ih je izbjegla: Režanje u lavežu je bio pokazatelj

RCMP manhunt after stabbing spree in Saskatchewan
Foto: DAVID STOBBE/REUTERS
1/3
05.09.2022.
u 10:26

Blackmore je pozvala napadače da se sami predaju policiji. Vjeruje se da su opasni i naoružani, dok se o motivu i njihovom međusobnom odnosu u ovom trenutku može samo nagađati.

U masakru koji se dogodio na području sjevernog Saskatchewana u Kanadi u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu ubijeno je najmanje 10 ljudi dok je 15 osoba ozlijeđeno. Damien Sanderson (31) i Myles Sanderson (30), dvojica muškarca za koje vlasti vjeruju da su odgovorni za višestruka ubojstva, trenutno su u bijegu.

"Užasno je što se danas dogodilo u našoj provinciji", izjavila je zamjenica povjerenika kanadske policije Rhonda Blackmore, piše The Toronto Star

Blackmore je pozvala napadače da se sami predaju policiji.  Vjeruje se da su opasni i naoružani, dok se o motivu i njihovom međusobnom odnosu u ovom trenutku može samo nagađati.

Photo: DAVID STOBBE/REUTERS
Foto: DAVID STOBBE/REUTERS

Kronologija strašnog zločina

Vlasti nisu objavile identitet žrtava, ali policija je objavila kako istražitelji vjeruju da su neke od žrtava bile mete, dok su druge bile nasumične. Zločin se dogodio na području rezervata James Smith Cree Nation i u obližnjem gradiću Weldon u provinciji Saskatchewana, a izabrani čelnici triju zajednica koje čine James Smith Cree Nation proglasili su lokalno izvanredno stanje u nedjelju.

Jedan od čelnika Calvin Sanderson rekao je da je ostavio telefon isključen i da je saznao za tragične događaje tek kada su članovi zajednice došli provjeriti je li on dobro.

"Svi smo pogođeni. Bili su nam rođaci, prijatelji. Ovdje smo uglavnom svi u srodstvu, tako da je prilično teško", rekao je Sanderson.

Policija je rekla da je primila više poziva oko 5:40 ujutro napadima nožem na različitim lokacijama. Nedugo nakon 7 sati ujutro, lokalna policija Saskatchewana izdala je upozorenje za opasne osobe, rekavši da pokušavaju locirati dvojicu osumnjičenika. Uzbuna je proširena nekoliko sati kasnije kako bi obuhvatila provincije Manitobu i Albertu.

Glasnogovornik Hitne pomoći Mark Oddan potvrdio je da poslani helikopteri kako bi se tri najteže ozlijeđene osobe čim prije bile medicinski zbrinute.

Izbjegla susret s napadačima

June Carrier (77) ispričala je medijima kako je dvoje njezinih prijatelja žrtve strašnog napada, te je ispričala svoj susret s muškarcima za koje vjeruje da su odgovorni za masakr.

Carrier je rekla kako vjeruje da joj je jedan od njih došao do vrata njezina doma u nedjelju ujutro. Režanje u lavežu njezina psa oko 7:30 ujutro joj je bio pokazatelj da je osoba koju je čula sumnjiva.

“Popeli su se na prijem i pokušali otvoriti vrata; nisu pokucali”, rekla je i dodala da vjeruje da su htjeli ukrasti njezino vozilo, piše The Toronto Star

Otišla je do prozora kupaonice i vidjela muškarca kako ulazi u drugo vozilo.

“Brzo je izletio iz mojeg dvorišta. Definitivno me uplašilo, samo sam shvatio što je to moglo biti", rekla je Carrier, koja je dodala da mu nije mogla vidjeti lice. Njezin auto nisu ukrali, istaknula je.

VIDEO: Otkriven uzrok misteriozne bolesti u Argentini: Stručnjaci identificiraju izvor epidemije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije