Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedopustiv propust
Povratak na članak

Ubijen prije 12 godina, a na listi poreznih dužnika!?

F. Vrčković ubijen je 2000. godine, a Porezna uprava obračunala mu je dug za doprinose od 25.568 kuna

Komentari 33

BA
babanko
10:21 04.08.2012.

Sad imamo 4 i pol miliona stanovnika... a 5 miliona glasaca-.-. a oko 11 miliona poreznih duznika...a sta je mislio kralj Tomislav da mu Linić nece uracunati porez sa kamatama na par stotina godina

VL
AC
acer
10:27 04.08.2012.

Trebao je donijeti potvrdu da je ubijen. Da se ne bi još netko iz porezne morao ustajati sa stolice i to sam provjeravati...

VL
IN
InfoMan
10:34 04.08.2012.

Do sada je razna e-Hrvatska kostala milijarde, ako ne i vise, i vidimo kako NE funkcionira. Opcenito vidimo kako sve drzavno NE funkcionira. Svi zakoni koji kace drzavu nigdje ne spominju kaznu ili odgovornost. Svu stetu koju napravi drzavni zaposlenikk placamo svi, a njemu nista. Pardon, ako je podoban, npr politicar, tada je nagradjen. Odgovor lezi u tome sto 75% zitelja ove mafijaske tvorevine zivi na njezin racun.

VL
FE
Felicijen
10:43 04.08.2012.

Ako jočno što kažu da se u životu mora jedino umrijeti i platiti porez, ovaj je nesretnik pola posla već obavio..

VL
FE
Felicijen
10:44 04.08.2012.

Ako je točno što kažu da se u životu mora jedino umrijeti i platiti porez, ovaj je nesretnik pola posla već obavio...

VL
Avatar sultan46
sultan46
10:48 04.08.2012.

Sad se vidi kako porezna radi,,covjeka nema a vodi se na listi,,a gdje su imana politicara?? Nije mi jasno isto,kako nekoga mogu da osude za ubojstvo a tijela nisu pronadjena,, Za institucije moras dokazati da su mrtvi a pravosudju moras da dokazes da nisi kriv,,,Zato ja nisam ddolazio u HR 6 godina i niti cu,,zivim na zapadu vec 30 godina a godisnje odmore provodim po raznim drzavama,,platim All inclusive i miran sam a ne da jos moram razmisljati dali ce me uhapsiti beezveze sa nekom greskom pa onda problema,,kao sto i nastaju stalno kod nas,,osim toga i skulje je doci u Hr autom i uzeti apartman nego u Tunisu Full pension sa 5 zvjijezdica.

VL
OS
osica
11:04 04.08.2012.

- ako je otac nestalog obavijestio između ostalih i poreznu upravu da je njegov sin "nesato ili ubijen i nema mu tolike godine traga"- zar je bilo teško nekom u poreznom- bar staviti bilješku o tome i jedan veliki upitnik - pao tome obavijestiti šefa- prije objave liste - neka odluči što s tim? Ne ovo je bilo jednostavnije - porezna je uvijek u pravu - na njih se ne odnosi ono -" Stranka je uvijek u pravu"- idemo dokazati ako nije. Ne apriori - nestali je kriv. Mnogo je bisera a i još će ih biti Ministre vi ste na poterzu. Tko vam je to pripremio podatke "zbrda zdola" - da ne "bude lista srama poreznih dužnike - postala lista srama vaših službi".

VL
KO
komicr
11:12 04.08.2012.

Pravno je vrlo velika razlika da li si NESTALA OSOBA ili si mrtav. Ako si nestali, nema smrtnog lista, pa se ne možeš ni odjaviti u bilo kojoj instituciji. Mogu i ja netragom nestati, otići živjeti u džunglu u Afriku, a to ne znači da sam MRTAV, samo zato što nitko ne zna što je bilo sa mnom. Slično i sitrota Antonija Bilić je NESTALA osba, iako je gotovo sigurno kako je mrtva. No ako ne nađu tijelo, a drigih dokaza nemaju, Paravinja je vezano za nju slobodan čovijek. Tako je to u CIJELOM svijetu, pa ne treba kakati po našoj državi što se tiće takvih slučajeva. Molim nekog pravnika na forumu da pojasni, kada može sud nestalu osobu proglasiti mrtvom, pa da se možeodjaviti iz raznih institucija.

VL
DU
Deleted user
11:18 04.08.2012.

Nije toliki problem u tome što su na listi pokojnici,problem je u tome što su dug napravili mrtvi jer im porezna i dalje šalje račune i nabija kamate.Isto je sa ljudima koji su de fakto prestali poslovat pred mnogo godina ali im zbog mora papirologije i nebuloznih zakona koji nedopuštaju zatvaranje firme,i dan danas obračunavaju poreze.

VL
DT
dturina
11:21 04.08.2012.

Ova lista je doista stup srama, ali za hrvatsku državu. Ako ta ultra-skupa birokracija koja broji desetine tisuća činovnika i troši milijarde kuna i poreznim opterećenjima ubija privredu nije u stanju napraviti listu od desetak stranica koja ne sadrži mrtve firme i mrtve ljude, onda je upitno čemu sve to, zašto ne bismo naprosto sav taj parazitski klatež otpustili pa ne bi trebalo prikupljati tolike poreze. Svima bi bilo lakše bez njih, jer su toliko nesposobni da su opasni.

VL
SG
Staro_gunđalo
11:22 04.08.2012.

kako tehnički riješiti pojavu pokojnika na listama - ne znam. Ali forumaši zaboravljaju da dug nadživljuje pokojnika. On postoji i nekako ga se mora voditi u poreznim knjigama. Pa onda vode dug pod imenom pokojnoga. Ukoliko netko naslijedi nešta a pokojni je imao dugove - tada se iz te imovine prvenstveno podmiruju dugovi (pod uvjetom da ih u ostavinu vjerovnik prijavi). Ne ulazim u slučajeve nestalih osoba, t.j. koje nisu proglašene mrtvima. Bez ostavinskog postupka u kojem su utvrđeni nasljednici - pokojnik je "živ". Ako, primjerice, uzmete kredit i onda nakon par otplaćenih rata umrete, dug prelazi na nasljednike. Ukoliko je dug velik - nasljednici se mogu odreći nasljedstva a vjerovnici neka se naplaćuju iz te imovine (a koja, po zakonu, prelazi u ruke države). Ne može se naslijeđivati samo prava (čitaj: imovinu) a obveze ne.

VL
AM
a_morte_i_rossi
11:28 04.08.2012.

nije to ništa... joško kuzmsnić je nedavno odapeo.... na prvosj stranici građana dužnika je pod istaskom županijom... onaj uskokov doušnik u maestru..... cjela ta porezna je za ukinuti!!! i sve isponova....

VL
LU
luna
11:28 04.08.2012.

Naravno kao i obično nije sve u lovi ima nešto i u parama,kreditnim karticama,dionicama,nekretninama,zlatu....

VL
DU
Deleted user
11:29 04.08.2012.

Predsjednik Josipović je rekao neki dan da sad treba pokazat odlučnost u naplati poreza.Propale i mrtve obrtnike treba sad kaznit oduzimanjem obiteljske imovine dok su političari davno sami za sebe zaključili “tko je jamio jamio” .Toga se i danas drže.Tko je osuđem za aferu Maestro?, za Podravku?, za FIMI Mediu? Jedini će Polančec bit malo u zatvoru ali kad prizdravi od astme jer sad nije u stanju da ide u Remetinec, tamo astma udara žešće nego doma.

VL
Avatar sultan46
sultan46
11:39 04.08.2012.

Traganje policije za nestalom osobom vremenski nije određeno. Mjere traganja trajat će sve dok postoji i najmanji trag. Mjere traganja za nestalom osobom mogu se obustaviti samo onda kad je nestala osoba pronađena živa ili mrtva, odnosno kad je nedvojbenono utvrđeno gdje se nalazi. Ukoliko je osoba nestala već dugi niz godina te mjere traganja nisu dale rezultate, sukladno Zakonu o proglašenju nestalih osoba umrlim i o dokazivanju smrti (NN 10/1974), proglašenje nestale osobe umrlom može predložiti svaka osoba koja za to ima pravni interes i Državni odvjetnik. Uvjete za proglašenje nestale osobe umrlom utvrđuje sud u izvanparničnom postupku. Sud će proglasiti nestalu osobu umrlom ako: o njezinom životu u posljednjih pet godina od postavljanja zahtjeva sudu nije bilo nikakvih vijesti, a od njezinog rođenja je proteklo 60 godina, o njezinom životu nije bilo nikakvih vijesti posljednjih pet godina, a postoji vjerojatnost da više nije živa,

VL
Avatar sultan46
sultan46
11:40 04.08.2012.

Traganje policije za nestalom osobom vremenski nije određeno. Mjere traganja trajat će sve dok postoji i najmanji trag. Mjere traganja za nestalom osobom mogu se obustaviti samo onda kad je nestala osoba pronađena živa ili mrtva, odnosno kad je nedvojbenono utvrđeno gdje se nalazi. Ukoliko je osoba nestala već dugi niz godina te mjere traganja nisu dale rezultate, sukladno Zakonu o proglašenju nestalih osoba umrlim i o dokazivanju smrti (NN 10/1974), proglašenje nestale osobe umrlom može predložiti svaka osoba koja za to ima pravni interes i Državni odvjetnik. Uvjete za proglašenje nestale osobe umrlom utvrđuje sud u izvanparničnom postupku. Sud će proglasiti nestalu osobu umrlom ako: je nestala u brodolomu, zrakoplovnoj ili drugoj prometnoj nesreći, požaru, poplavi, lavini, potresu ili u kakvoj drugoj neposrednoj opasnosti, a o njezinom životu nije bilo nikakvih vijesti šest mjeseci od dana prestanka opasnosti, je nestala tijekom rata, u vezi s ratnim događajima, a o njezinom životu nije bilo nikakvih vijesti godinu dana od dana prestanka neprijateljstva.

VL
DU
Deleted user
11:43 04.08.2012.

današnja šefica porezne je sudjelvala u gomilanju nenaplate ovog preznog duga sa 500 mil kuna, toliki je dug u poreznoj ispostavi čiji je ona od 2000 godina bila šef kad su novinari to otkrili, niti komentitrati svoj slučaj nije htjela,la, a inače je jako glasna u optuživanju hdz-a da vlada misli ozbiljno uvoditi red u poreznu naplatu, ne bi na čelu porezne uprave držala osobu koja je čak pol milijarde kuna duga u svojoj poreznoj upravi gdje je bila šef tolerirala

VL
PE
Pelagius
11:46 04.08.2012.

Kao što je "Staro:gunđalo" napisao/la nasljednici odgovaraju za dugove. Trebao je još dodati "ali samo do visine vrijednosti naslijeđene imovine". uz nema riječi o "obiteljskoj imovini". Obiteljska imovina je jedno a naslijeđena imovina (pa i dugovi) je drugo. Što se tiče tkzv. "mrtvih firmi" vjerojatno forumaši misle samo na d.o.o.. Ukoliko naslijedite takovo društvo a koje ima neku imovinu - imovina se inovčuje i plaćaju dugovi. Ukoliko "firma" ima fikus i pisaći stol - peh za vjerovnike! Ukoliko ima zgrade, strojeve, vozni park - puna šaka brade. Čak i nasljednicima nešto ostane. Obrtnici, pak, jamče cijelom svojom imovinom i tu se nema što puno mudrovati. A na kraju: pazite s kim poslujete!

VL
DU
Deleted user
11:47 04.08.2012.

današnja šefica porezne je stvarala ovaj porezni dug osobno, a danas optužuje druge, za ono što je i sama radila

VL
Avatar sultan46
sultan46
11:52 04.08.2012.

Uvjete za proglašenje nestale osobe umrlom utvrđuje sud u izvanparničnom postupku. Sud će proglasiti nestalu osobu umrlom ako: o njezinom životu u posljednjih pet godina od postavljanja zahtjeva sudu nije bilo nikakvih vijesti, a od njezinog rođenja je proteklo 60oteklo 60 godina, o njezinom životu nije bilo nikakvih vijesti posljednjih pet godina, a postoji vjerojatnost da više nije živa, je nestala u brodolomu, zrakoplovnoj ili drugoj prometnoj nesreći, požaru, poplavi, lavini, potresu ili u kakvoj drugoj neposrednoj opasnosti, a o njezinom životu nije bilo nikakvih vijesti šest mjeseci od dana prestanka opasnosti, je nestala tijekom rata, u vezi s ratnim događajima, a o njezinom životu nije bilo nikakvih vijesti godinu dana od dana prestanka neprijateljstva.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.