Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadači usred noći upali u kuću

Ubijen predsjednik Haitija Jovenel Moise

FILE PHOTO: Haitian President Moise Jovenel speaks during a press conference at the Elysee Palace in Paris
POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
07.07.2021.
u 13:09

Jovenel Moise (53) bio je predsjednik Haitija od veljače 2017.

Haićanskog predsjednika Jovenela Moisea neidentificirani napadači ubili su tijekom noći u njegovoj privatnoj rezidenciji u "neljudskom i barbarskom činu", rekao je u srijedu privremeni premijer Claude Joseph.

Moiseova supruga ozlijeđena je i pružena joj je liječnička pomoć, rekao je Joseph u izjavi. Napad se dogodio usred sve većeg vala politički povezanog nasilja u siromašnoj karipskoj državi. Budući da je Haiti politički podijeljen, a u zemlji je sve veća humanitarna kriza i nestašica hrane, postoji strah od raširenih nereda.

"Poduzimaju se sve mjere kako bi se zajamčio kontinuitet države i zaštitila država", rekao je Joseph.

Pucnjevi su se mogli čuti u cijelom glavnom gradu. U Port-au-Princeu nasilje se pojačalo, a policija se borila s bandama kako bi uspostavila kontrolu.

Nasilje je potaknuto porastom siromaštva i političkom nestabilnošću. Moise se suočio sa žestokim prosvjedima otkako je 2017. godine stupio na dužnost predsjednika, a oporba ga je ove godine optužila da nastoji uspostaviti diktaturu time što nastoji produljiti mandat i postaje sve autoritarniji – optužbe koje je nijekao.

 

Ključne riječi

Komentara 5

PL
posten_lopov
15:59 07.07.2021.

Kriminalci roknuli kriminalca

YU
YugoGVXnostalgiCharger
13:40 07.07.2021.

USA specijalne postrojbe.

ST
Startrack
13:59 07.07.2021.

Haiti je najsiromasnija drzava obiju Amerika. U isto vrjeme je najcrnackija drzava obiju Amerika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije