Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična krađa

U Zenici ukradeno oko 30 metara mosta

'Zenica3'
Foto: ''
24.10.2018.
u 13:27

Nepoznate osobe danima su rezale dio po dio konstrukcije i tako dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva

Tvrtka BH-Gas priopćila je da je tijekom redovnog obilaska trase plinovoda na području općine Zenica, na prijelazu preko rijeke Bosne prema tvrtki čelika Arcelor Mittal uočeno da nedostaje oko 30 metara mosta

Preko tog mosta išao je magistralni plinovod i to u posljednjih 40 godina te je preko njega plin dobivao Arcelor Mittal, tvornica čelika u Zenici, ali i drugi potrošači u industrijskog zoni tog grada. 

Sjekli danima dio po dio

Iz BH-gasa navode kako su nepoznate osobe danima rezale dio po dio željezne konstrukcije mosta i nakon toga je odnijele te tako dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva, prenosi depo.ba. Dodaju kako na pojedinim dijelovima plinovod više nije ovješen uz most te kako zbog toga može biti ugroženo snabdijevanje plinom. 

"Pored ugrožavanja sigurnosti opskrbe, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i kazneno djelo teške krađe jer se most vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i u njegovu rekonstrukciju BH-Gas je nakon rata ulagao značajna materijalna sredstva. BH-Gas će tijekom srijede svim nadležnim tijelima prijaviti ove radnje i smatramo kako imamo obavezu obavijestiti i javnost kako bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta", naveli su u BH-Gasu.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:50 24.10.2018.

kaj djeca znaju kaj je deset tona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije