Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevrijeme

Snažna kiša potopila zagrebačke ulice, vatrogasci intervenirali 120 puta

Nevrijeme
Foto: Marin Bakić
1/4
13.06.2014.
u 17:31

Zbog jučerašnje kiše temperatura je tijekom dana bila za koji stupanj niža, no zbog vlage je bilo sparno. Prognostičari su predevidjeli mogućnost kiše ili kratkotrajnih pljuskova uz snažan vjetar

Zagreb je ponovno pogodio prolom oblaka i snažan pljusak praćen vjetrom, zbog čega kanalizacijski odvodi nisu mogli progutati svu vodu. Stoga je potopljena Savska cesta na dijelu kod Savskog mosta i spoja sa Selskom cestom. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada do sada su odradili oko 120 intervencija, stoji u obavijesti Gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama. Većina intervencija odnosi se na ispumpavanje vode, a uklanjali su i stabla koja su pala na ceste. 

Iznenadna promjena vremena dogodila se u isto vrijeme kao i jučer. Zbog jučerašnje kiše temperatura je tijekom dana bila za koji stupanj niža, no zbog vlage je bilo sparno. Prognostičari su predvidjeli mogućnost kiše ili kratkotrajnih pljuskova uz snažan vjetar.

 

 

Slično će biti i sutra s više naoblake i nešto nižom temperaturom, stoji u obavijesti DHMZ-a. Vrijeme će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu. Na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 25, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 28 stupnaj Celzija.

 

 

>>Nevrijeme pogodilo Zagreb, susjede poharala tuča

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar pavo24
pavo24
18:49 13.06.2014.

Nije cijeli Zagreb pogodilo nevrijeme već samo zapadni dio Zagreba.

MI
Mirnadob
20:47 13.06.2014.

Koliko je neugodno kad se toliko kise izlije na jedan grad,ili jedan kraj? a kako je tek bilo u Noinom potopu,kad je cijela zemlja bila pod vodom? kisa je padala 40 dana i 40 noci,i opet ljudi nista iz toga ne uce.

MT
marina.tot.djuricic
23:11 13.06.2014.

Gdje su naše pare za slivne vode?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije