Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodna krimska platforma

U Zagreb stižu šefovi parlamenata 50-ak zemalja, vjerojatno i Nancy Pelosi, a Zelenski će se javiti video-vezom

U.S. House of Representatives Speaker Nancy Pelosi visits Armenia
Foto: ARMENIAN PRIME MINISTER/REUTERS
1/3
28.09.2022.
u 14:55

Prihvatio sam taj prijedlog ukrajinskog kolege, tim više što je Sabor donio Deklaraciju o Ukrajini. U Zagrebu ćemo 25. listopada imati veliku konferenciju, kazao je Jandroković.

Idućeg mjeseca, točnije 25. listopada, u Hrvatskoj će se održati iznimno važan skup na svjetskoj razini, točnije parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme, a tom prilikom u Zagreb će doći čelnici parlamenata i delegacije iz pedesetak zemalja Europe i svijeta.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković još je početkom rujna obznanio kako je prihvatio prijedlog predsjednika parlamenta Ukrajine Ruslana Stefančuka da ukrajinska Vrhovna Rada s našim Saborom krajem listopada upravo u Zagrebu organizira konferenciju parlamentarne dimenzije Krimske platforme. 

28.02.2022., Zagreb - Predsjednik Sabora Gordan Jandrokovic primio je danas dobitnike nagrade Ponos Hrvatske. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Prihvatio sam taj prijedlog ukrajinskog kolege, tim više što je Sabor donio Deklaraciju o Ukrajini. U Zagrebu ćemo 25. listopada imati veliku konferenciju. Najavljuje se dosta veliki broj predsjednika parlamenata. Očekujemo da ćemo i tu potvrditi jasnu poziciju saveznika Ukrajine o ruskoj agresiji - kazao je tada Jandroković.

Prema današnjem pisanju Jutarnjeg lista u Zagreb bi tog 25. listopada, osim mnogih drugih čelnika europskih i svjetskih parlamenata, trebala stići i predsjednica Zastupničkog doma SAD-a Nancy Pelosi koja je to najavila Stefančuku na nedavno održanom samitu G7. K tome, na summitu koji će se održati u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, video vezom uživo će se obratiti i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

VIDEO Bulju u Saboru bio otkopčan šlic

Komentara 17

PK
Posljednji Komšikanac
15:15 28.09.2022.

Stiže cirkus.

CU
Cuvert
16:10 28.09.2022.

Donald Trump je rekao za N.Pelosi da ona unisti sve sto dodirne ( i bio je u pravu , nakon njezinog posjeta Tajvanu dogodio se katastrofalan potres) .Bolje za nas da nikada ne dodje.

ST
stomiovotreba
15:35 28.09.2022.

Sto se petljamo tamo gdje nam nije interes?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije