Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Vukovaru započinje izgradnja nove Ekonomske škole vrijedne 95 milijuna kuna

Prema riječima Penave, projekt izgradnje Ekonomske škole dio je Intervencijskog plana grada Vukovara
26. svibnja 2021. u 12:43 1 komentara 253 prikaza
Foto: Grad Vukovar
Pogledajte galeriju 1/6

Poslije više godinama najava i priprema danas su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Presoflex Gradnja Ino Galić potpisali su danas Ugovor o izgradnji nove Ekonomske škole u vukovarskom naselju Olajnica.

Josip Dabro Josip Dabro U prvom krugu 62% birača reklo je ‘ne’ HDZ-u

Prema riječima Penave, projekt izgradnje Ekonomske škole dio je Intervencijskog plana grada Vukovara. Vrijednost Ekonomske škole iznosi preko 95,1 milijun kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije putem Intervencijskog plana grada Vukovara sa gotovo 46,5 milijuna kuna, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara osigurat će gotovo 37,4 milijuna kuna dok će razliku od 12 milijuna kuna osigurati Grad Vukovar.  

- Nova Ekonomska škola na dva kata biti će izgrađena na Olajnici te namijenjena optimalnom broju od 480 učenika. Sastojati će se od 20 specijaliziranih učionica, jedne učionice opće namjene, praktikuma, kabineta, višenamjenskih prostora, knjižnice, uredskih prostora uz sve potrebne servisne prostorije. Školska sportska dvorana biti će trodijelna, s 3 košarkaška terena, 8 blokova svlačionica s tuševima, malom dvoranom i kabinetima za nastavnike te vanjskim terenima, rekao je Penava.

GRAĐANSKA INICIJATIVA Vukovarci pokušavaju spasiti jablan od rušenja: 'Spremni smo stati pred bager i braniti ga svojim tijelima'

Kako je najavljeno radovi će započeti uskoro, a planirano je da ukoliko ne bude nepredviđenih poteškoća da završe za 26 mjeseci.

- Sa izgradnjom nove Ekonomske škole modernizirati ćemo obrazovnu infrastrukturu i osigurati kvalitetnije obrazovanje. U isto vrijeme i sportskim klubovima i rekreativcima osigurat ćemo kvalitetnije uvjete za rad, rekao je Penava. 

Ekonomska škola Vukovar od 2006. godine djeluje u prostorima nekadašnje osnovne škole radi čega su u više navrata obavljani i razni radovi s ciljem kvalitetnijih i boljih uvjeta za učenike i zaposlenike. Ravnateljica škole Jelena Vinaj kaže kako je škola dio niza projekata kao i da trenutno imaju 24 razredna odjela u dvije smjene. Provode i razne druge aktivnosti tako da imaju ustrojene volonterski, sportski i filmski klub, Sinergijski razvojni centar kao i školski radio.

VEČERNJI TV Dabro: O Spačvi se ne smije govoriti. Zbog toga je dijelom otišao bivši ministar Tolušić

Sa izgradnjom nove Ekonomske škole postojeća zgrada, koja je u vlasništvu Grada Vukovara, biti će ponovno iskorištena za odgojno obrazovne svrhe ili pak prenamijenjena u IT centar.

 

Tko je Mateja Jozeljić, Škorina uzdanica koja je ukrala pozornost kamera na presici Domovinskog pokreta?


 
Ilustracija
Pazite što kupujete!
Evo kako nas varaju u trgovinama: U parmezan ide piljevina, u med sirupi…
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!