Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAROVI S NEBA

U Vukovaru pronađen sanduk pomoći iz '91. Evo što se u njemu nalazilo

Panorama Vukovara
Davor Javorovic/PIXSELL
05.11.2020.
u 10:43

Pronađeni "darovi s neba", kako se ratne ‘91. u Vukovaru znalo reći za tako pristiglu pomoć, u prilično su lošem stanju, nagrizeni zubom vremena i atmosferskim (ne)prilikama

Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar ima novi eksponat. Riječ je o sanduku s padobranom koji je u ratnu jesen 1991. godine izbačen nad opkoljenim Vukovarom, a koji su izbacili osječki zrakoplovci pod okriljem noći.

Sanduk je slučajno pronađen nakon 29 godina, a u njemu su se nalazile medicinske potrepštine što su ih tada pripadnici Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek na svojim neustrašivim humanitarnim letovima, sportskim i poljoprivrednim zrakoplovima noću dostavljali Vukovaru, onda kada je to bilo najpotrebnije jer se više nije mogla osigurati opskrba grada u neprijateljskom okruženju, piše Glas Slavonije.

– U ljeto ove godine taj je sanduk slučajno pronašao učenik vukovarske osnovne škole na Lušcu, na obali Stare Vuke. Djelatnici Memorijalnog centra pokupili su sadržaj sanduka 23. listopada i odnijeli predmete u MCDRVU – kaže Krunoslav Šeremet, ravnatelj vukovarske javne ustanove.

Pronađeni "darovi s neba", kako se ratne ‘91. u Vukovaru znalo reći za tako pristiglu pomoć, u prilično su lošem stanju, nagrizeni zubom vremena i atmosferskim (ne)prilikama. Ravnatelj Šeremet kaže da će stručne službe evidentirati svaki predmet, zaštititi i tako nastojati sačuvati taj vrijedan nalaz koji će biti, dodaje, primjereno izložen.

GALERIJA Vukovarski vodotoranj

Panorama Vukovara
1/6
Ključne riječi

Komentara 12

AD
admzaq
11:02 05.11.2020.

E stvarno ga pretjeraste s ovim clickbait naslovom tipa "evo što se u njemu nalazilo", a u cijelom tekstu nije napisano što se u njemu nalazilo.

DU
Deleted user
12:08 05.11.2020.

Tako i inače piše VL , bitan je klik.Ja sam mogao zaključiti da su bila muda Arkanova.

AH
ahstovasmrzim
11:47 05.11.2020.

Pisete pizdarije, ili ste zaboravili dio clanka? Onaj dio koji se odnosi na "evo sto se u njemu nalazilo".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije