Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštre reakcije

U Vukovaru osudili izjave srbijanskog ministra Vulina

Ruža Tomašić
Nikola Čutuk/pixsell
03.05.2015.
u 18:01

Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju, oštro je reagirala Ruža Tomašić

Iz Vukovara su danas pristigle oštre reakcije na izjave srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina koji je Hrvatskoj poručio da Srbiji ne dijeli lekcije i ostavi je na miru te da pogleda u vlastito dvorište i procesuira svoje slučajeve ratnih zločina.

Vulinova izjava reakcija je na jučerašnji govor ministra Ranka Ostojića u Borovu. Ministar Ostojić poručio je pak srbijanskim vlastima da europski put mogu dokazati tako da omoguće suđenje krivcima za ubojstvo dvanaestorice policajaca.

- Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju - kazala je predsjednica Hrvatskih konzervativaca i europarlamentarka Ruža Tomašić, piše HRT.

Počasna građanka Vukovara Vesna Škare Ožbolt kazala je da srbijanska politika ne percipira prošlost onako kako se dogodila.

- Dok dok god srbijansko vodstvo prelazi preko toga, neće steći uvjete za ulazak u EU - dodala je Škare Ožbolt.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić poručio je da bi trebalo na papir staviti koliko je zločina počinjeno i procesuirano i s jedne i s druge strane.

- Mislim da bi onda ispalo da su oni opstruirali, a nisu procesuirali. Oni su počinili puno više zločina - kazao je.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dodao je: ''Komentirati izjave bilo koga iz države koja je priznala četnički pokret, dopustit ćete, ne pada mi na pamet''.

>>'Prije nego spomenete Srbiju prvo pogledajte u svoje dvorište'

>>Srbi se ponašaju kao da Hrvatska nije članica EU, nego njihovih 'naših prostora'

Komentara 149

DU
Deleted user
18:13 03.05.2015.

Tog Vulina treba ignorirati jer ne zaslužuje ni riječ iz smjera Hrvatska... To vam je kao iz one šankerske: Koga si flisnul, flisnul si d...k!

TA
talijanka
19:04 03.05.2015.

Vulin treba dobro isprati usta ,prije nego spomene Hrvatsku,,,On je ministar rada,nije mi jasno sto se pjeni i zasto mu se daje toliki prostor u Hr.novinama,,

ĆA
ćaćaća
19:03 03.05.2015.

četnici 90 ih = četnicima sad..bilo i ostalo isto..nikolić bi opet sve po starom ako mu se ukaže prilika..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije