Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Vukovaru osudili izjave srbijanskog ministra Vulina

Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju, oštro je reagirala Ruža Tomašić
03. svibnja 2015. u 18:01 149 komentara 6009 prikaza
Ruža Tomašić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell

Iz Vukovara su danas pristigle oštre reakcije na izjave srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina koji je Hrvatskoj poručio da Srbiji ne dijeli lekcije i ostavi je na miru te da pogleda u vlastito dvorište i procesuira svoje slučajeve ratnih zločina.

Vulinova izjava reakcija je na jučerašnji govor ministra Ranka Ostojića u Borovu. Ministar Ostojić poručio je pak srbijanskim vlastima da europski put mogu dokazati tako da omoguće suđenje krivcima za ubojstvo dvanaestorice policajaca.

- Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju - kazala je predsjednica Hrvatskih konzervativaca i europarlamentarka Ruža Tomašić, piše HRT.

Počasna građanka Vukovara Vesna Škare Ožbolt kazala je da srbijanska politika ne percipira prošlost onako kako se dogodila.

- Dok dok god srbijansko vodstvo prelazi preko toga, neće steći uvjete za ulazak u EU - dodala je Škare Ožbolt.

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić poručio je da bi trebalo na papir staviti koliko je zločina počinjeno i procesuirano i s jedne i s druge strane.

- Mislim da bi onda ispalo da su oni opstruirali, a nisu procesuirali. Oni su počinili puno više zločina - kazao je.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dodao je: ''Komentirati izjave bilo koga iz države koja je priznala četnički pokret, dopustit ćete, ne pada mi na pamet''.

>>'Prije nego spomenete Srbiju prvo pogledajte u svoje dvorište'

>>Srbi se ponašaju kao da Hrvatska nije članica EU, nego njihovih 'naših prostora'

Zagreb: U KB Dubrava svečano predana donacija višeslojnog CT uređjaja
Dragan Primorac
Svi pozitivni nisu i infektivni, golema je razlika među pozitivnim nalazima
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • mikrogrizzly:

    Tog Vulina treba ignorirati jer ne zaslužuje ni riječ iz smjera Hrvatska... To vam je kao iz one šankerske: Koga si flisnul, flisnul si d...k!

  • talijanka:

    Vulin treba dobro isprati usta ,prije nego spomene Hrvatsku,,,On je ministar rada,nije mi jasno sto se pjeni i zasto mu se daje toliki prostor u Hr.novinama,,

  • ćaćaća:

    četnici 90 ih = četnicima sad..bilo i ostalo isto..nikolić bi opet sve po starom ako mu se ukaže prilika..