Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U vukovarske osnovne škole upisano 72 prvašića manje

Nadamo se kako ćemo uskoro okrenuti te trendove i krenuti na bolje, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava
03. rujna 2018. u 15:01 2 komentara 638 prikaza
72 prvašića manje upisana u vukovarske osnovne škole
Pogledajte galeriju 1/3

Demografski problemi, potaknuti prije svega iseljavanjem, najbolje se pokazuju pri upisima u škole. Tako je u školsku godinu 2018/2019 u sedam osnovnih škola na području Vukovara u prve razrede upisano ukupno 195 prvašića. Prema podacima od prošle godine to je za čak 72 prvašića manje kada je u vukovarske osnovne škole bilo upisano 267 prvašića.

MARKO DORČIĆ Genij s pola srca: Napiši zadaću odmah, bit ćeš sretniji

- Bilježimo dosta manji broj upisanih prvašića dok je ukupan broj učenika upisanih u osnovne škole za devet manji u odnosu na prošlu školsku godinu. Nadamo se kako ćemo uskoro okrenuti te trendove i krenuti na bolje, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je povodom prvoga dana školske godine posjetio OŠ Siniše Glavaševića.

Podsjetio je i kako Grad Vukovar izdvaja značajna sredstva kako bi u što većoj mjeri olakšali roditeljima polazak njihove djece u školu.

Nastava u drugoj školi Novac je tu, ali obnova “najderutnije” škole u Hrvatskoj nije počela

- Već petu godinu za redom Grad Vukovar nastavlja dobru praksu osiguravanja besplatnih udžbenika za sve vukovarske osnovnoškolce. I ove godine učenici će dobiti komplete bilježnica kao i preobuku za nastavu. Za nabavu 1494 nova udžbenika Grad je u proračunu osigurao 300.000 kuna. Naše osnovnoškolce od prvoga će dana škole na klupama čekati besplatni udžbenici i komplet bilježnica. Gradska tvrtka Vodovod grada Vukovara financira 1901 komplet bilježnica za čega ove godine izdvaja 200.000 kuna. Bilježnice su i ove godine ukrašene slikama motiva grada Vukovara te prigodnim tekstovima. Ovime od malih nogu kod naših najmlađih sugrađana nastojimo razvijati i njegovati ljubav prema našem gradu. I ove godine za preobuku svih učenika osnovnih škola Grad Vukovar osigurao je 200.000 kuna. Za učenike od 1. do 4. razreda osigurano je 941 par cvički, a za učenike od 5. do 8. razreda osigurano je 955 pari startasica što je ukupno 1896 pari preobuke, rekao je Penava.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan