Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

U Vladi su ljutiti na SAD zbog blokade posla s eskadrilom, kakve će biti posljedice?

Nije prvi put da RH dobije dvostruke signale iz SAD-a. Bijela kuća i Pentagon dali su zeleno svjetlo za Oluju, no State Department ju je u zadnji tren želio spriječiti.

Komentari 170

TR
tramontana
11:49 20.01.2019.

Ma kakva prijateljstva, još kad si mali, siromašan. Pa Ameri će učiniti sve da se novac prelije u njihovu blagajnu, što je razumljivo. Da imamo novaca ka Saudijci i da kupimo pedesetak F35 i bosna bi bila Hrvatska.

VL
NO
Norway
11:52 20.01.2019.

Galbrighta su norvežani najurili iz Afganistana zbog sukoba interesa jer je prodavao naftu iz Kurdistana gdje je imao svoja naftna polja. Norvežani su mu isplatili 700 mil. USD za proviziju, a njemu to nije bilo dosta. Trenutno prodaje maglu u agenciji za kontrolu naoružanja, publicira knjige o sebi kao ekspertu za Balkan i prodaje bratstvo i jedinstvo s Ukrajinom. E moj narode, naivni smo, a Izraelci su nam baš zahvalni sto smo im gasili požare, stvarno su se iskazali. Mi ništa nismo naučili od embarga pod kojim smo godinama branili Domovinu.

VL
DU
Deleted user
11:30 20.01.2019.

Znači : U se i u svoje i kljuse.

VL
NI
Nikost
12:29 20.01.2019.

Kad imamo ovakve prijatelje onda nam neprijatelji niti ne trebaju. Ma kome su ameri prijatelji? Pa eno Kurde su prevarili nakon više godina prijateljstva......

VL
TR
tramontana
16:06 20.01.2019.

Ustvari, dobro nam je došao ovaj šamar. Mogu oni i žešće. Razbili su mitsku bocu o nekom prijateljstvu, što će nas prizemljiti. Shvatiti će mo nadam se, da postoje samo interesi. Stoga svako vezivanje za velikog igrača je konop oko vrata.

VL
DU
Deleted user
11:23 20.01.2019.

To nije savezništvo.Kako sam već rekao,sad bi se okrenuo Rusima da naprave remont Migiva kvakitetno i od njih išao u realizaciju aviona.Rusi bi nam dali ponudu ispod svih cijena baš radi Amerikanaca pa neka se onda oni misle.I 1991 su nam dali sankcije a Rusi te sankcije kršili i davali nam oružije.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
12:27 20.01.2019.

To su nasi prijatelji AMERI oni oce terminal o nasem trosku za njihov plin i jos pedeset posto skuplje prodavati.. Strava pravi prijatelji. Da smo se obratili rusima davno bih imali. Nudili su glavni remont Migova za cjeli balkan.To smo lako odbili isto kao nas IVE odbio JUZNI TOK CACA SE VRACA. Nudili su ameri za spas AGROKORA krdit od 12 % kamatne stope. Rusi mislim za 5% pristali Koga pitaju ameri skim oni rade povecali sa Rusima razmjenu robe ah kod nas ima budala. Neki dan bio tu Njemacki ministar MAAS kaze sjeverni tok je gotova stva treba jos ubrzati GAS GEBEN . Kaze nece nama Ameri govorit skim cemo suradivati sa Kinom Rusijom ili Tunguzijom. Kaze pa nisu Ameri u EU.

VL
DU
Deleted user
11:53 20.01.2019.

ovo s traženjem ostavki i optuživanje vlada i ministra su najobičnija politička prepucavanja,odnosno graja u kokošinjcu. jedino nepobitno je ,da su sad iz nekog razloga stopirale kupoprodaju zrakoplova. radi li se o pritisku zbog lng-a,penetracije ruskih interesa,lobiranju sa strane ili nečem trećem,možemo samo nagađati. dobiju li bugari i rumunji ove zrakoplove barem će biti jasno da su sad nečim nezadovoljne s hrvatskom politikom ili imaju neke planove u "regionu".

VL
KR
Krotila
12:10 20.01.2019.

samo bez panike

VL
Avatar Reconquista
Reconquista
12:37 20.01.2019.

"Kad ti je Amerika prijatelj, ne trebaju ti neprijatelji". Prva dama Južnog Vijetnama...oni bar znaju...

VL
Avatar Real_Donald_Trump
Real_Donald_Trump
12:40 20.01.2019.

Sorry folks. We Americans are sometimes behaving like dicks.

VL
DU
Deleted user
16:43 20.01.2019.

Volim tu kupolu od F16....bojim se da ju u HR nikad nećemo vidjeti......nažalost.

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
11:52 20.01.2019.

Interesantni detalji u clanku. Rusi imaju mogucnosti preuzeti polako kontrolu velikih dijelova hrvatske infrastrukture, medija i naravno politicara. Hrvatska sa nasim velikim priobaljem bi im kao zemlja pod njihovom kontrolom vrijedila 100x vise nego Srbija. Jasno da se sah velikih sila igra na cijelome planetu ali u toj igri Ameri izgleda jako zanemaruju hrvatsku geostratesku poziciju. Osim toga prijateljstvo i partnerski odanos mora biti i u srcima naroda a ne samo na papiru. Ako nas Ameri stalno prave budalom kao sa ovim Barakima ili u BiH, onda slabo stoji sa tim partnerstvom i odanosti partnerstvu gdje smo mi samo roba za trgovinu i ustupke.

VL
NE
Neonacionalist
12:09 20.01.2019.

Unatoč tome što neki vole naglašavati ili predstavljati kako je nama Amerika saveznik i stateški partner to zapravo baš i nije tako , više je to odraz želja nego li stvarnosti , naime glede i ovdje spomenute Oluje glavni razlogzlog zašto smo dobili zeleno svjetlo za tu ključnu vojnu akciju je američki plan u BIH odnosno trebalo je deblokirati Bihaćku enklavu što je bio gl.cilj Amerikanaca a to su jedino mogle izvršiti hrvatske snage jer Amerikancima nije padalo na pamet slati svoje kopnene trupe oni su jedino djelovali sigurno iz zraka a nama je išlo u korist što smo pritom mogli osloboditi okolicu Bihaća odnosno Liku, Kordun, Baniju , dakle poklopili su nam se u tom segmentu interesi . također Amerikanci su prethodno odredili da će podjela u BIH biti 50-50% pa su dalje dozvolili hrvatskim snagama da u Zapadnoj Bosni zauzmu teritorij do dogovorenog postotka ali pred Banja Lukom su nam pokazali STOP, također nam nisu omogučili ni da oslobodimo Posavinu a zahtjevali su da ukinemo svoj hrvatski entitet dok su Srbi naravno dobili svoj nastao na masovnim zločinima i etn.čišćenju , dakle da su nam Amerikanci zaista neki saveznici onda ne bi tražili da ukidamo HR HercegBosnu a stvorili Rep.Srpsku koja je danas jača nego ikada . Inaće da još spomenem da su Amerikanci 1991. dali Miloševiću zeleno svjetlo da sredi Hrvatsku pod istim uvjetom kao što su Hrvatskoj dali za Oluju dakle da sve bude obavljeno brzo, efikasno bez mnogo proljevanja krvi što na našu sreću nisu uspjeli .

VL
GE
gemist
13:24 20.01.2019.

Tu se puno detalja ne zna,ali ja mislim da se proizvođaču aviona Lockheed Martinu definitivno nije svidjelo da Izrael nudi njihove avione,nama i drugim državama nadograđene izraelskom elektronikom,koja je sigurno vrlo kvalitetna,e sad da li bi bila kompatibilna sa NATO standardom nemam pojma,možda se bi mogla prilagoditi,ali najjača vojna korporacija na svijetu ima debele veze u vladi SAD-a i ak su oni dali zabranu,onda je tak i gotovo

VL
BU
Bubalamala
14:20 20.01.2019.

Možeš stajati danima na ogradi bijele kuće,Ameri te kao Hrvatskog predstavnika nebi pustili niti na zahod. Sve što njima odgovara je da pošaljemo još vojnika na krizna područja a naš Krsto Damirel za uzvrat dobije pismeno priznanje!

VL
ŠA
šaran122
11:55 20.01.2019.

Protuusluga Srbijancima za buduće priznanje Kosova,prozirno kao voda, John Bolton je kreator zavrzlame sa zrakoplovima.Taktika je- priznaj te ih i moći će te čuda,pa čak i Hrvatskoj stopirati prodaju zrakoplova,i staviti u neugodnost Hrvatskog ministra obrane ili ga čak i smijeniti,ukratko bit će te opet hegemoni.

VL
DU
Deleted user
13:27 20.01.2019.

Mogu li strateški partneri biti zemlje čiji je odnos broja stanovništva gotovo 1 naprama 100 a odnos ekonomske, financijske, vojne i druge moći je još u većem nesrazmjeru...nas i amerikanaca 350 milijuna. Usput, ivanković je opet nadmašio sam sebe iako sam prošli puta mislio da to nije moguće

VL
PA
pakpapir
12:41 20.01.2019.

Pošalji ludo po vodu pa sjedi i plači....

VL
Avatar tupson
tupson
12:49 20.01.2019.

nama treba savezništvo sa svevišnjim.zato pomolimo se draga bračo i sestre

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.