Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Vinkovcima već godinama više rođenih nego umrlih

Grad Vinkovci potiče natalitet, izdvajajući iz proračuna po tisuću kuna, uz priručnik o odgajanju djece, svakom novorođenčetu pa je vinkovački gradonačelnik, Mladen Karlić upravo dodijelio donaciju za 50-tak novih Vinkovčana.
09. svibnja 2014. u 09:25 2 komentara 974 prikaza
beba
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Vinkovci su među onim gradovima koji se mogu pohvaliti da je više rođenih nego umrlih i svake godine je 50 do 80 više rođenih nego umrlih. Grad Vinkovci potiče natalitet, izdvajajući iz proračuna po tisuću kuna, uz priručnik o odgajanju djece, svakom novorođenčetu pa je vinkovački gradonačelnik, Mladen Karlić upravo dodijelio donaciju za 50-tak novih Vinkovčana.

- Po treći put u ovoj godini darujemo roditelje naših novih malih sugrađana da bi im bilo lakše na samom početku podizanja djece iako bi bili sretniji kada bi taj iznos bio i veći. Do sada je u ovoj godini rođeno 144 novih Vinkovčana i posebno nas raduje što su u svakoj ovogodišnjoj skupini bili i blizanci. Svake godine bude 400 do 420 beba, ovisno o godini i u proračunu osiguramo 400 tisuća kuna za ovu namjenu, ali ako ne bude dovoljno, rebalansom povećamo tu stavku. U Vinkovcima godišnje umre u prosjeku 360 osoba, pa smo već godinama u plusu što se tiče demografskog priraštaja - kaže gradonačelnik Mladen Karlić.

>> Tisuću kuna, knjiga i ruža za roditelje 41 vinkovačke bebe

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres