Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTI U GRADU

U Vinkovcima pronađen kameni sarkofag iz rimskog doba

Grad Vinkovci
08.07.2022.
u 14:46

Vrlo čest slučaj je da da se prilikom zemljanih građevinskih radova pronađe neki od nalaza

Vinkovci su poznati kao grad s više od 8.000 kontinuiranog života na području grada, a samim tim i po brojnim arheološkim nalazima kojih ima po cijelome gradu ali i okolici.

Vrlo čest slučaj je da da se prilikom zemljanih građevinskih radova pronađe neki od nalaza. 

To se dogodilo i ovih dana kada je tijekom radova na aglomeraciji u Zvonarskoj ulici u Vinkovcima pronađen kameni rimskodobni sarkofag.

Naime, prilikom radova otkriven je bočni dio sarkofaga dok se ostatak nalazi ispod ceste i on će naknadno biti otkriven. Prema informacijama iz Gradskog muzeja Vinkovci radi se o sarkofagu iz 3. ili 4. stoljeća i prvom pronađenom u Vinkovcima u posljednjih 25 godina te tek 4. cijelom sarkofagu pronađenom u Vinkovcima.

Kako navode iako se vidi i dio poklopca, velika je vjerojatnost da je sarkofag opljačkan još u antičko doba, kao i svi sarkofazi i većina zidanih grobova do sada pronađenih u Vinkovcima. Istraživanje ostatka sarkofaga predviđeno je za ponedjeljak poslije čega će o svemu biti izvještena i javnost. 

>> VIDEO Vidoviti tuljan predvidio tko će biti premijer Ujedinjenog Kraljevstva


 

Komentara 8

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
22:30 08.07.2022.

Dobro je što je kameni, da je željezni ..

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
22:22 08.07.2022.

Nisu našli sarkofag, nego kolijevku Jože Manolića.

ZZ
Zo-ZG
21:36 08.07.2022.

Bravo za vrijedne vinkovačke muzealce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije