Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Vinkovcima će na mjestu deponije napraviti veliki park

Procjenjuje se kako je projekt uređenja odlagališta Papuk, gdje se do Domovinskog rata odlagao otpad, vrijedan oko 47 milijuna kuna
29. siječnja 2016. u 16:30 6 komentara 1906 prikaza
Mladen Karlić
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Prema najavama gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića do kraja ove godine ovaj istočno slavonski grad dobiti će novi uređeni zeleni pojas namijenjen odmoru i rekreaciji građana. Novi gradski sadržaj biti će uređen na mjestu prijeratnog odlagališta otpada Papuk koji se nalazi nedaleko od vinkovačke bolnice. Karlić kaže kako će se kroz projekt sanirati i ozeleniti cijela površina bivšeg odlagališta otpada.

- Biti će zasađen travnjak, grmlje i drveće, a isto tako izgraditi ćemo i šetnica i postaviti klupe za sjedenje, koševe za smeće… Radi se o površini veličine gotovo 123 tisuće četvornih metara bivšeg odlagališta gdje se nalazi oko 380.000 prostornih metara otpada koji je dubok na mjestima od 2,5 do pet metara, pojasnio je na današnjoj konferenciji za novinare Karlić.

Procjenjuje se kako je projekt uređenja odlagališta Papuk, gdje se do Domovinskog rata odlagao otpad, vrijedan oko 47 milijuna kuna. Sredstva za uređenje ovoga prostora biti će osigurana u cijelosti iz izvanproračunskih sredstava.

- Sredstva potrebna za realizaciju projekta osigurali su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a najveći dio osigurali smo iz EU Kohezijsog fonda (85 posto). Projektna obveza je realizirati ga do kraja godine, a njegovom realizacijom Vinkovci će ispunili zakonsku obvezu sanacije svih neuređenih odlagališta otpada, rekao je Karlić. 

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • krao_sam:

  Umjesto firmi, svuda parkovi i muzeji propalih obrta.

 • Avatar navijač
  navijač:

  To je valjda bila jedina bolnica na svijetu uz koju je bilo gradsko smetlište.

 • ulfberht:

  Bolje išta nego ništa, "mrtav" grad!!!