Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA

Očekuje nas ludo vrijeme ovaj vikend: Prvo ekstremne temperature, potom nevrijeme i poplavljene rive

Zagreb: U središte grada stiglo zahlađenje i kiša
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
02.10.2020.
u 12:19

Vrijeme će u nedjelju i ponedjeljak biti sunčanije, ali i svježije, uz slabiji vjetar i povremenu mjestimičnu kišu, češću i obilniju u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Početak listopada u većini dijelova Hrvatske počeo je s nešto hladnijim jutrima te se nastavio s mnogo ugodnijom toplinom, ali i južinom. Očekuje se da će južina potrajati i sljedećih dana zbog čega će u mnogim krajevima biti kišovitije u drugom dijelu subote, na Jadranu vjerojatno još i potkraj nedjelje te u ponedjeljak prijepodne. U pojedinim dijelovima bit će nevremena, a i jakog i olujnog juga, te se može očekivati plavljenje riva. 

U petak toplije, južina, ponegdje kiša...

Već u petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti toplije nego u četvrtak. Uz uglavnom sunčano vrijeme te slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, poslijepodnevna će temperatura zraka većinom biti 24 i 25°C. Jutarnja oko 12°C. Uz južinu će iznadprosječno toplo biti i u središnjoj Hrvatskoj, ali i oblačnije, uz malu vjerojatnost za gdjekoju kišnu kap uglavnom uz granicu sa Slovenijom.

– U gorju i na sjevernom Jadranu barem malo kiše sigurno će pasti u mnogim mjestima, osobito prijepodne, a i poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom, posebno na riječkome području. Puhat će umjeren, ponegdje i jak, na udare i olujan južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo, pri čemu će more biti umjereno valovito, gdjegod i valovito. Temperatura zraka ujutro od 9 do 14°C, uz more od 15 do 19°C, a poslijepodne oko 22°C, u gorju malo niža – navodi Zoran Vakula za HRT. 

Kako navodi, u petak će na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne temperatura biti viša. Uglavnom će biti 23 ili 24°C, a ujutro od 16 do 19°C, u unutrašnjosti oko 10°C. 

– Bit će promjenjivo oblačno uz povremenu mjestimičnu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom te uz većinom umjereno i jako, na udare mjestimice i olujno jugo, uz koje će more biti umjereno valovito i valovito, prema otvorenome vjerojatno i jače valovito – ističe. 

Vrijeme za vikend 

Vrijeme će sljedećih dana na Jadranu biti promjenjivo, uz povremenu grmljavinu i kišu, najčešću i najobilniju od subotnjeg podneva do nedjeljnog jutra, te ponovno vjerojatno od nedjelje navečer do ponedjeljka prijepodne. 

– Ponegdje će biti i olujnog nevremena, plavljenja riva, a moguće su i pijavice. Uz jugo i jugozapadnjak, u subotu jak i olujan, zatim malo slabiji, temperatura zraka malo će se mijenjati. Na kopnu će najtoplije biti u subotu – na istoku čak i oko 30°C, ali u drugom dijelu dana i većinom najvjetrovitije i najkišovitije jer postoji velika vjerojatnost za izraženije pljuskove s grmljavinom pa i olujno nevrijeme, najprije u zapadnim krajevima, navečer i u noći i drugdje – navodi ugledni meteorolog za HRT. 

Vrijeme će u nedjelju i ponedjeljak biti sunčanije, ali i svježije, uz slabiji vjetar i povremenu mjestimičnu kišu, češću i obilniju u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije.
 

Komentara 1

GE
genadij
12:58 02.10.2020.

Kataklizma: posle sunca došla bu kiša!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije