Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\'vatileaks\'

U Vatikanu pritvorena navodna \'krtica\'

vatikan, papa, prosvjed (1)
Reuters/PIXSELL
25.05.2012.
u 15:48

Prema informacijama talijanske agencije Ansa, vatikanski žandari uhitili su Paola Gabrielea, pomoćnog sobara „papinske obitelji“, praktički papinog sobara

Vatikanska žandarmerija pritvorila je u petak osobu koja je nezakonito iznosila tajne dokumente iz Vatikana, objavio je ured za tisak Svete Stolice. Nalog za uhićenje osobe koja je navodno iznosila tajne vatikanske dokumente u javnost potpisao je vatikanski promicatelj pravde Nicola Picardi.

Prema informacijama talijanske agencije Ansa, vatikanski žandari uhitili su Paola Gabrielea, pomoćnog sobara „papinske obitelji“, praktički papinog sobara. Gabrielea je, navodno, već saslušao Nicola Picardi.

Šef ureda za tisak Svete Stolice, otac Federico Lombardi, objasnio je danas kako je vatikanska istraga „otkrila osobu koja je iznosila tajne dokumente u javnost“. Ta osoba se nalazi na raspolaganju vatikanskom tužiteljstvu radi daljnjeg produbljivanja slučaja nazvanog „Vatileaks”. Mnogi dokumenti koji su trebali ostati tajnom, objavljeni su u talijanskim i svjetskim glasilima, a sada je izdana i knjiga o njima.

Federico Lombardi izjavio je danas kako je vatikanska žandarmerija radila na osnovu uputa dobivenih od kardinalske komicije u sastavu Julian Herranz, Josef Tomko i Salvatore de Giorgi, osnovane na zahtjev pape Benedikta XVI.

Komentara 4

DU
Deleted user
16:15 25.05.2012.

a zašto jedna institucija koja bi trebala biti potpuno otvorena i kotirati kao najveća moralna vertikala uopće ima- tajne dokumente?

XL
xlns
17:07 25.05.2012.

ja sam put, istina i život?!

IR
ironyx
17:48 25.05.2012.

Nebi se cudio da pocini \"samobujstvo\" u zatvoru..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije