Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVATIVNO

U Varaždinu u rad pušten prvi jajomat u Hrvatskoj

jajomat
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
26.03.2014.
u 11:00

Jajomat ima kapacitet od 600 komada, puni se na dnevnoj bazi, a jaja se prodaju u paketima od deset komada po cijeni od 11 ili 12 kuna, ovisno o klasi

U Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, odmah pokraj mljekomata, u ponedjeljak je u rad pušten samouslužni uređaj za kupnju jaja ili jednostavnije - jajomat. Radi se o prvom jajomatu u Hrvatskoj, a na ideju o postavljanju uređaja došao je peradar Zvonko Šincek, vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje se bavi proizvodnjom jaja u Gornjem Vratnu u Varaždinskoj županiji.

U Austriji funkcionira

- Prodaja jaja slabo ide, a naplata prodanih jaja još slabije i nakon što sam preko prijatelja u Austriji saznao da prodaja jaja preko jajomata kod njih jako dobro funkcionira, odlučio sam se i sam investirati u takav način prodaje – kazao je jučer Zvonko Šincek prilikom svečanog otvorenja jajomata, koji je blagoslovio i župnik.

Šincek je istaknuo kako je investiciju vrijednu 9500 eura podržala i Varaždinska županija, koja je sa 12.000 kuna sufinancirala nabavku jajomata.

- Mi moramo pomoći našim poljoprivrednicima, a fokusirani smo prvenstveno na OPG-ove i s njima dogovaramo kako izaći na tržište – kazao je prvi kupac na jajomatu, varaždinski župan Predrag Štromar te pozvao sve koji imaju neke ideje i projekte neka se jave u županijski odjel za poljoprivredu, koji će im pomoći u realizaciji.

Cilj je, ističe Štromar, zadržati ljude u poljoprivredi.

- Zato čestitam gospodinu Šinceku na ovoj ideji, jer mislim da će biti dosta znatiželjnih i da će biti dobra prodaja - zaključio je Štromar.

Suvremena tehnologija

Spomenimo i da jajomat ima kapacitet od 600 komada, puni se na dnevnoj bazi, a jaja se prodaju u paketima od deset komada po cijeni od 11 ili 12 kuna, ovisno o klasi.

- Temperatura u jajomatu uvijek je optimalna odnosno između osam i devet stupnjeva, jer se jajomat po ljeti hladi, a po zimi grije - ponosno je pojasnio Šincek, koji ima 2500 nesilica.- Nadam se da će ljudi prepoznati kvalitetu onoga što nudimo i da ćemo uskoro postaviti još jedan jajomat - zaključio je on.

Komentara 5

Avatar kralj Tomislav II
kralj Tomislav II
14:37 26.03.2014.

dali su ovi jajomati produžetak jajovoda

DU
Deleted user
19:56 26.03.2014.

Ha ha ha pa ovo je največa investicija u gradu Varaždinu od kada je HNS na vlasti..nekada su dizalice bile po Jalkovečki sad budemo imali JAJOMATE..a na kraju mandata svi če te dobiti onu stvar...

DU
Deleted user
20:07 26.03.2014.

Svaka čast investiciji gospodina šinceka ali da se skupila cijela politička elita trenutno vladajuča oko jednog JAJOMATA..nemožeš vjerovati....cirkus ide dalje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije