Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠESTI PUT U OSAM GODINA

U Varaždinu iščupao dvojezičnu ploču srpske manjine i pobjegao: 'Nije mi lako dobivam prijetnje'

Foto: Varaždinske vijesti
06.07.2020.
u 11:15

Natpisna je ploča pronađena i bit će vraćena - kažu u PU varaždinskoj

- Ovo je već šesti put od 2013. godine da nam je netko uništio dvojezičnu ploču. To treba najoštrije osuditi - kaže Mile Sekulić iz Vijeća srpske nacionalne manjine u Varaždinu, nakon još jednog oštećenja ploče.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

- On je jučer oko 15.30 sati na dvorištu u ulici Alojzija Stepinca u Varaždinu s vanjskog zida službenih prostorija vijeća jedne nacionalne manjine grada Varaždina iščupao natpisnu ploču i s njom se udaljio s mjesta događaja. Natpisna je ploča pronađena i bit će vraćena - kažu u PU varaždinskoj koja će protiv 43-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu.

- Posljednji put prije ovog ploča je oštećena za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, nakon pobjede naše reprezentacije protiv Rusije. Kao manjina ne osjećamo se ovdje ugroženo, imamo odličnu suradnju s Gradom, ali nije mi, znate, lako. Dobivam i prijetnje - kaže M. Sekulić.

Policija je za oštećenje ploče 2018. prijavila 23-godišnjeg mladića koji ju je skinuo, savinuo i bacio.

Komentara 7

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
16:25 06.07.2020.

Zasto su u jednoj europskoj drzavi,uopce dozovljene takve gluparije,kao sto su dvojezicne ploce,to si samo glupi primjeri zaostalosti,gdje u zapadnom svjetu imaju dvojezicne ploce,nigdje,ali to u balkanskoj kaljuzi normalna pojava.

Avatar Croatino
Croatino
14:30 06.07.2020.

'Nije mi lako dobivam prijetnje': Nije ni meni lako gledat tu cirilicu ispod hrvatskog grba, pogotovo svi srbi znaju citati latinicu, vecina njihovih internet portala na latinici, to je glupost i provokacija, nista drugo

IZ
izrael53
13:05 06.07.2020.

Svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije