Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAŠKARANO LUDILO Sve je dane vikenda treslo riječku okolicu, ipak je najluđe u Halubju

U utorak će biti obješen Dr. Mili

02.02.2009.
u 17:01

Ulazak u veljaču znači i još jače zahuktavanje svih maškaranih događaja na cijeloj regiji. Premda je ponedjeljak uobičajen za mali predah od maškara, ipak je to dan za priče i razmjenu iskustava.

Kade je ki bil
Dobro je došla mnogima ponuda ugostitelja – karneval u srcu Rijeke, jer je to upravo mjesto gdje su danas mnogi karnevalisti koji su sudjelovali, a i oni koji su samo gledali – prepričavali dogodovštine s maškarana vikenda. A događalo se čudo toga – od festivala pusne hrani u Matuljima, vrlo atraktivne smotre Mićih zvončara, do najvećega (poslije riječkog) Halubajskog karnevala. Glavnom prometnicom kroz Viškovo, najrazvijeniju općinu Hrvatske, prošlo je oko 4000 maškara u 47 karnevalskih skupina.

Šarenilo maski, boja i duhovitih ideja oduševilo je posjetitelje koji su, unatoč sunčanom vremenu, ipak došli u mnogo manjem nego što se očekivalo. Maškarama to nije smetalo da se dobro zabave i nakon povorke završe na pusnim tancima. A pusnih tanci je sve dane vikenda bilo u svim salama domova u Viškovu, Kastvu, Čavlima, Hreljinu, Podvežici, Permanima, Jušićima, ali i opatijskome hotelu “Imperial”, gdje su ludovali gosti “srednjih godina” uz Duška Jeličića i Bonacu.

Optuženi za se
I dok na brojnim banderama vise Pusti, raznih imena, Rijeka je posljednja koja će objesiti svog grešnika – krivca za nevjerojatno mnogo toga. Karnevalska udruga “Pom-f-Ri” objesit će danas Pusta, kojemu su ime dali Dr. Mili. Pred liječničkim konzilijem pročitat će se optužnica sa čak 32 točke.

Optužen je za veće plaće saborskih zastupnika, za zdravstveno osiguranje, posebno za osiguranje pomoraca, operaciju “Index”, otmice pomoraca (somalijski pirati), zato što Rina ima svoju emisiju na RTL televiziji, za stezanje remena, ubojstva, mito i korupciju, plinsku krizu, privatizaciju 3. maja, zato što Bush nije dobio cipelu u glavu, glupe izjave političara, ukinut rad nedjeljom, slovensku blokadu Hrvatske u EU, plave kuverte...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije