Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVENCIJA OVISNOSTI

U ugovor o radu odredba da zaposlenik na radnom mjestu ne smije biti pijan

droga đaner
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
03.12.2013.
u 17:00

Govorilo se i o nacrtu Postupnika za testiranje na droge, alkohol i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu

Komparativna studija pokazala je da je čak 25% nesreća na radu u zemljama EU prouzročeno zlouporabom droga i alkohola. Rečeno je to jučer na okruglom stolu “Prevencija ovisnosti na radnom mjestu”, održanom u HGK. Govorilo se i o nacrtu Postupnika za testiranje na droge, alkohol i druga sredstva ovisnosti na radnom mjestu, a u pripremi je i novi Zakon o zaštiti na radu. Ubuduće bi i kod nas u ugovorima o radu moglo stajati da zaposlenik na radnom mjestu ne smije biti pod utjecajem alkohola ni droga.

>> Novi trend: Drobe bombončiće i 'snifaju' njihov prah

Komentara 8

Avatar CRACKER_JACK
CRACKER_JACK
17:21 03.12.2013.

ma... lako ovo sa opijatima....ali kako spriječiti idiote da ponovo ne dođu na vlast?

DH
dalibor.hren
19:44 03.12.2013.

Smije li se po novom zakonu krasti?

Avatar karlo II
karlo II
19:28 03.12.2013.

A što je s ljudima koji su u 26 godina rada za računalom stekli invalidnost na sluh tako da nose dva slušna aparata i na kralježnicu i koji moraju piti lijekove koji spadaju u grupu opijata recite što s njimaa a treba im još 14 godina do mirovine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije