Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno HDZ i DP

U trećem pokušaju konstituirana Skupština SDŽ: Mate Šimundić (DP) novi je predsjednik

Split: Konferencija za medije Domovinskog pokreta
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
16.08.2021.
u 12:20

Podržali su ga HDZ i HGS, uz dva vijećnika DP-a. Njihov predsjednik Nikola Grabovac bio je suzdržan.

Mate Šimundić iz Domovinskog pokreta novi je predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije. Podržali su ga HDZ i HGS, uz dva vijećnika DP-a. Njihov predsjednik Nikola Grabovac bio je suzdržan.

Županijska skupština konstituirana je tek u trećem pokušaju. Domovinski pokret, o čija tri vijećnika je ovisilo hoće li predsjednik Skupštine biti oporbeni ili vladajući, do sada su tvrdili kako ne mogu surađivati ni s Ostojićevim SDP-om ni s Kerumovim HGS-om.

- Zahvaljujem se svima. Da krenemo s radom i ne idemo u nove izbore koji bi bili samo trošak - rekao je Šimundić.

Video - Miroslav Škoro iznenada objavio: Povlačim se sa svih dužnosti u Domovinskom pokretu

Komentara 4

Avatar berija1
berija1
14:28 16.08.2021.

Novi izbori su najbolje rjesenje.

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
13:23 16.08.2021.

Zanimljivo koliko je županijskih i drugih skupština završilo u rukama onih za koje se nije glasalo baš glasovima stranaka koje nisu bile u koaliciji. Upravo oni koji su govorili da nikad neće, ili da neće ponovo prevariti birače. Nije me ništa iznenadilo, naučio sam da nije nikada vjerovati političarima kojima služi samo za povećanje cijene koju traže za svoj glas. Domovinski pokret je završio u obliku žetončića, kao što su HNS, HSS, DP pa i neovisne liste u Rijeci, da se ne sjetim SDP-a za vrijeme Bandića, ili onog nesretnog bivšeg gradonačelnika Vukovara.

Avatar prahrvat
prahrvat
13:02 16.08.2021.

DP je sad ko ćuko ženskog roda koji je pobiga u selo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije