Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neredi u kijevu

Više ozlijeđenih, Klička poprskali aparatom za gašenje

Kličko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/16
20.01.2014.
u 12:00

U sukobu skupine prosvjednika i policije u Kijevu ozlijeđeni su deseci ljudi, a ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič pristao je pregovarati s proeuropskim prosvjednicima i vođama opozicije

U sukobu skupine prosvjednika i policije u nedjelju u Kijevu ozlijeđeni su deseci ljudi, a ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič pristao je pregovarati s proeuropskim prosvjednicima i vođama opozicije, javlja BBC.

Janukovič je rekao da će međustranačka komisija biti organizirana u ponedjeljak kako bi se pokušala riješiti kriza, što su potvrdili i vođe opozicije.

Bijela kuća pozvala na smirivanje situacije

Na događanja u Ukrajini reagirala je i Bijela kuća koja je pozvala obje strane na smirivanje situacije.

Kako prenosi Reuters, glasnogovornica Odbora za nacionalnu sigurnost pozvala je ukrajinsku vladu da ukine antidemokratsko zakonodavstvo, povuče interventnu policiju iz središta Kijeva i počne dijalog s opozicijom. Dodala je da će, kako bi odgovorio na upotrebu nasilja, SAD razmotriti dodatne korake uključujući i sankcije.

(Foto:Reuters/Pixsell)

Klička poprskali aparatom za gašenje požara

Inače, bivšeg boksačkog prvaka i vođu opozicije Vitalija Klička tijekom prosvjeda u Kijevu poprskali su prahom iz aparata za gašenje požara, javlja ITV.

Kličko je u nedjelju pokušao zaustaviti prosvjednike u napadu na policiju, no završio je prekriven prahom iz aparata za gašenje požara.

Na prosvjedu u Kijevu 100.000 ljudi

Podsjetimo, unatoč novim kontroverznim zakonima koji ograničavaju pravo na prosvjed, oko stotinu tisuća prosvjednika okupilo se jučer u središtu Kijeva. Mnogi sudionici na glavama su nosili lonce i druge vrste šaljivih maski, izrugujući se odredbi prema kojoj je prosvjednicima zabranjeno pokrivati lica. Novim setom zakona zabranjeni su svi načini antivladinih prosvjeda te postavljanje šatora i pozornica bez dozvole, a za kršenje javnog reda propisane su zatvorske kazne i do 15 godina.

>> Novinarka pretučena i ostavljena u kanalu uz cestu

Komentara 4

Avatar neodgovorni
neodgovorni
15:06 20.01.2014.

ovo je pravi trenutak koi je svaka zemlja prosla kad se bori za prevlast demokracije i nadam se ce uci u europu a rusima se treba pokazati da zemlje nisu na prodaju i da ona pripada njenom narodu koji ima pravo da zivi kako on hoce

UN
unbekant
10:14 20.01.2014.

Sve te vanjske demostrante,i te ukrajince,koji su ubaceni iz vana,a imaju po dvije-tri strane putovnice,po hapsiti,i nedezvoliti bandi da drzavu i njen poredak rusi.

Avatar Dolar=0
Dolar=0
13:10 20.01.2014.

Sobzirom da EU nemože da ponudi Ukrajni nikakvu finasisku pomoć ili dobre uslove. Jedino joj ostaje da izazove nemire sa šakom evrica i sa par "pametnih " Ukrainaca koji prodaše veru za večeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije