Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na istinu

Novinarka pretučena i ostavljena u kanalu uz cestu

Tetjana Čornovil
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/2
25.12.2013.
u 15:56

Ukrajinska novinarka i aktivistica Tetjana Čornovil danas je napadnuta u automobilu u okolici Kijeva - nekoliko ljudi izvuklo ju je iz auta i brutalno prebilo, te je vratili u vozilo i odvukli ga u kanal

Ukrajinska novinarka i opozicijska aktivistkinja Tetjana Čornovil (34) dobila je batina danas u mjestu blizu Kijevske Oblasti, samo nekoliko sati nakon objave svog članka, javlja Kyivpost. Novinarka je vozila automobil, tražeći predah od višetjednih demonstracija protiv predsjednika i premijera Ukrajine, tijekom kojih je i sama na kijevskom trgu Maidan držala vatrene govore.

Kako je kazala policiji (tek u bolnici, jer nakon nesreće nije to bila u stanju) auto joj je na cesti zaustavilo drugo vozilo iz kojeg je izašlo nekoliko muškaraca i razbilo joj stražnje vjetrobransko staklo.  Pokušala je opet krenuti ali su je izgurali s ceste. Onda su je pretukli, ostavivši je svu izudaranu i u krvi, punu modrica, auto gurnuvši u kanal uz cestu.

Tetjana se oporavlja u bolnici, lice joj je operirano, a u Kijevu je njena nesreća samo dolila još malo ulja na vatru prosvjeda, pa je oporbena stranka Batkivčina prozvala ministra unutarnjih poslova Vitalija Zakarčenka i ocijenila da je "napad naredila administracija predsjednika Viktora Janukoviča, kako bi stišala i zastrašila kritičare režima".
Tetjana Čornovil je svojim pisanjem ošinula mnoge dužnosnike, uključujući Janukoviča i Zakarčenka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije