Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Lužanima

U nesreći poginuo bivši trener Marija Mandžukića

Vinko Bartolović poginuo u nesreći u Lužanima
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/10
10.05.2018.
u 12:38

Očevid je u tijeku te je promet do daljnjega zatvoren za sva vozila.

Tajnik Nogometnog saveza Brodsko-posavske županije Vinko Bartolović (60) poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 7:55 sati dogodila u Lužanima. U nesreći su sudjelovala dva automobila, a Bartolović je upravljao svojim BMW-om. Kako neslužbeno doznajemo, 19-godišnji vozač drugog automobila zadobio je teške tjelesne ozljede.

Točne okolnosti nesreće utvrdit će se policijskim očevidom.

Bartolović je dugogodišnji trener brojnih nogometnih klubova i poznati sportski djelatnik u Brodsko-posavskoj županiji. Zalagao se za pomoć klubovima u Slavoniji, koji su se zbog odlaska mladih našli u velikim problemima kako popuniti igrački kadar, a neki su se i ugasili. Godinama je trenirao sastav brodskog ženskog prvoligaša Viktorije i puno je radio na omasovljenju nogometa među ženskom populacijom. U juniorima Marsonije jedno je vrijeme trenirao i hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića.

Vinko Bartolović poginuo u nesreći u Lužanima
1/14

– Mlade obitelji odlaze, igrača je sve manje. U Slavoniji su gotovo sva sela imala klubove, pa ljudi koji su ih sada zbog nedostatka igrača prisiljeni gasiti sve to doživljavaju vrlo emotivno i stresno. Oni se ne žele s tim pomiriti, ali vide da ne mogu igrati od nedjelje do nedjelje jer jednostavno nemaju s kim. Poduzimamo sve što možemo da što lakše prebrodimo ovo teško stanje – rekao je Bartolović u nedavnom razgovoru za Večernji list.

Foto: Vedran Balen

Između ostalog, zbog njegova nastojanja svi klubovi u Prvoj županijskoj ligi dobili su kompletne garniture sportske opreme, a u planu su bile i donacije u računalima te aluminijskim golovima za mladež. Bartolovićevim odlaskom slavonski nogomet izgubio je vrijednog i poštenog sportskog djelatnika, pedagoga i pravog profesionalca uvijek spremnog pomoći svima koji to zatraže.

Komentara 5

ZA
Zagy154
13:39 10.05.2018.

naselje=50 km/h

AL
alphazulu99
14:34 10.05.2018.

U auto skolama buducim vozacima treba pokazati koliki je zaustavni put pri odredjenoj brzini.

LU
lukarak
14:57 10.05.2018.

Kako se sigurnost povecala u samo par godina. Ova kanta od BMWa iz kasnih 90ih nije imala sanse dok je tek nesto noviji Peugeot, tj njegova putnicka kabina prosla puno bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije