Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pridružili se i fakulteti
Povratak na članak

U štrajku čistačice, portiri, nije radio ni Botanički vrt. Predsjednica podržala prosvjetare

Podršku nenastavnom osoblju, predavačima i umjetničkim suradnicima dali su i kolege iz znanstveno-nastavnih zvanja, kao i kolege iz Nacionalne sveučilišne knjižnice

Komentari 15

ZE
Zelen
17:48 24.10.2019.

Sramota! Kako intelektualci iskoristavaju " male ljide". Mariću ne odstupi ni mm!

VL
PR
prajdali100
17:55 24.10.2019.

Nema popuštanja ! Što bismo trebali ? Zaduživati se da se ovima podignu plaće !? Ni govora. Ne smije im se platiti ništa za svo vrijeme što su proveli u štrajku.

VL
DU
Deleted user
17:57 24.10.2019.

Ukinite partizanske mirovine povlaštene mirovine lažne mirovine kao saborske mirovine ukinite financirati razno razne udruge koje su niš koristi i još puno toga pa ce biti kuna.

VL
VE
verica2
17:45 24.10.2019.

verica2: Vjerojatno koeficijenti nastavnika i zaposlenih u javnim službama općenito nisu najpravedniji, ali se ne mogu mijenjati štrajkom. Budući da nastavnika ima puno, mogu, ako se dobro sindikalno organiziraju, zahtijevati koeficijent kakav god žele. Zasad su pristojni i traže povećanje koeficijenata za malo više od 6%.Zamislite da traže povećanje od 100% ili više i kažu da neće raditi dok ne dobiju što traže! Tražili su (i upravo danas dobili) da se napad na učitelja tretira kao napad na službenu osobu. U tom slučaju im je zgodno izjednačiti se s vojskom ili policijom, a kad je riječ o pravu na štrajk ipak im je zgodnije biti u kategoriji s tekstilnim radnicima.

VL
ST
stefj
17:43 24.10.2019.

Eto, sada lijepo vidite koji su fakulteti kvalitetni, a koje je bolje zaobilaziti. A i vidi se da škvadra u državnim i javnim strukturama jedva čeka neki razlog da ne moraju niti doći na posao... Nemam što zamjeriti djeci što odlaze van, ovdje jednostavno nema budućnosti. Sindikati i političari neće nikada dozvoliti da privreda bar malo prodiše, uvijek će potrošiti daleko više nego što se zaradi... I samo podatak, opća država je u nekom malom plusu, zahvaljujući dobiti državnih poduzeća, dok je sama država u minusu 1.8 milijarde Kn. Znači s ovim povećanjima od 3-4 milijarde koliko se traži, zaduživat ćemo se najmanje po 2 milijarde godišnje... Radi njih neću imati mirovinu, radi njih su male plaće, a radi njih niti nema budućnosti ovdje. No kako su većina, tako određuju smjer zemlje, a taj smjer nas čvrsto drži na dnu EU-a bez teoretske šanse da se od tu maknemo...

VL
PA
PaterT
19:46 24.10.2019.

...Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uslijed prijepora nastalih oko kurikularne reforme odaslala je otvoreno pismo u kojem je istaknula kako za pitanje obrazovanja u Hrvatskoj nije zainteresirana samo kao predsjednica nego i kao majka dvoje školske djece. No, njezina su se djeca dosad školovala prema programima koji nisu hrvatski, nego međunarodni, a po povratku u Zagreb, nakon što je izabrana za predsjednicu, svoju je kćer upisala na međunarodni program koji se u jednoj zagrebačkoj gimnaziji održava na engleskom jeziku, piše Večernji list...

VL
ZR
Ze Roberto u
19:15 24.10.2019.

Idemo štrajkati.....glavno da se ne radi!! Još malo pa će Božićni praznici, pa onda prvo polugodište gotovo.....A kad u školi nema učenika , nema ni učitelja. On se "pripremaju" za nastavu, ali kod kuće..ili možda na skijanju. I onda kraj školske godine i opet pripreme tri mjeseca.......

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:48 24.10.2019.

Sad su Hdzovci zbunjeni, predsjednica podrzala strajkase, a Vlada protiv.

VL
BU
burza
18:02 24.10.2019.

Nisu cistacice nego njegovateljice prostora ipitsnje dsli su se ucitelji i fakulteti solifarizirali sa radnicama Kamenskog i drugim radnicima kad su propadali ne jer ih nije bilo briga

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
18:32 24.10.2019.

Pola RH daje svoje glasove komunjarama i neradnicima kakvi su i sami. Nikad H nece biti drzava. Uvijek be biti sto je i sada - propala komunisticka prcija.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
22:47 24.10.2019.

Svim zaposlenicima u prosvjeti stiže spas u posljednji čas. Naša Vrhovnica Kolinda BBh je dala podršku njihovim zahtjevima, a Carska, Kraljevska i Vrhovnička (hvala našem Vrhovniku Franji za ovakvu genijalnu titulu) se ne poriče. Što naša Vrhovnica može, pogotovo preded izbore obećati, nitko na svijetu ne može ispuniti, zar ne?

VL
Avatar Medusa
Medusa
18:28 24.10.2019.

Vi koji ovdje komentirate ružnim riječima o svojim sugrađanima koji jedva preživljavaju a uče našu djecu ste dno ovog društva. To vi ionako znate.

VL
DU
Deleted user
17:51 24.10.2019.

Podrzavam strajk dok Vlada ne nauci razlikovati place od koeficijenata.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.