Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baština

U staroj hiži u Frkanovcu centar za leptire livadne plavce

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 28.07.09., Cakovec, Hrvatska- Sinisa Golub, voditelj muzeja u Krizovcu. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
31.08.2011.
u 07:56

Objekt će služiti za posebne oblike turizma, a u njemu bit će smješten i edukacijski info centar za leptire livadne plavce

Pri kraju su radovi na prvoj fazi obnove stare hiže u Frkanovcu, koju je Međimurska županija prije tri godine dala na upravljanje Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije (Međimurska priroda). Preuzeta je u derutnom stanju.

– Jedino što je na hiži donekle bilo ispravno jest slamnato krovište i krovna konstrukcija. Betoniran je novi temelj, skidana stara i postavljana nova žbuka, betonirani novi podovi, glazure, postavljane nove podne pločice, uvedene nove elektroinstalacije, stolarija i unutarnja oprema. Dakako, pritom se u potpunosti zadržao postojeći izgled stare hiže i nisu mijenjani njeni gabariti. Ovom obnovom osigurana joj je budućnost za najmanje pedesetak godina - ističe ravnatelj Siniša Golub. Objekt će služiti za posebne oblike turizma, a u njemu bit će smješten i edukacijski info centar za leptire livadne plavce. Zbog opsega posla obnova bit će okončana tek na proljeće 2012. godine. Donatori novca za obnovu su Ministarstvo turizma, Međimurska županija i općina Sveti Juraj na Bregu, a velik dio fizičkih radova oko uređenja same hiže odradili su djelatnici Međimurske prirode te članovi udruge Frkanovčani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije