Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prešao granicu

U Srbiji ubio dvoje ljudi pa prateći prugu došao sve do Osijeka

policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
1/2
04.05.2017.
u 09:33

Frigeš Nađ (52) od 27. travnja je u bijegu, a Hrvatska ga Srbiji izručuje jer je ilegalno prešao granicu. Otkriven je jer je došao u bolnicu.

“Dobro jutro, trebam pomoć, rasjekao sam koljeno. Došao sam pješice iz Srbije, prateći prugu do Osijeka. Ubio sam tamo dvoje ljudi, pijan, u afektu”, ispričao je, ukratko, Frigeš Nađ (52) mrtav-hladan tehničarima na hitnom prijemu KBC-a Osijek. Na vrata im je taj, kako se sumnja, dvostruki ubojica pokucao jučer u 6.30. Raspričao se, a oni su ga, iako u nevjerici, srećom shvatili potpuno ozbiljno.

– Bio im je sumnjiv jer nije imao nikakve dokumente pa su pozvali osiguranje, koje je odmah obavijestilo policiju, a njega pretražilo i provjerilo je li naoružan. Nije imao oružje, niti je pravio probleme ili pružao ikakav otpor pri uhićenju, kao da je to i htio. Čudna je to priča! – opisuje nam izvor iz bolnice. Što se tiče posjekline na koljenu, liječnici pretpostavljaju da je pao.

Neovisno o tome je li počinio krvave zločine, za osječku policiju on je bio ponajprije čovjek bez identiteta pa su ga priveli u postaju na identifikaciju.

– Utvrdili smo da je riječ o 52-godišnjem srbijanskom državljaninu koji je nezakonito ušao u našu zemlju pa je pokrenut postupak prisilnog udaljenja – izvijestio je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Procedura je jučer oko 15 sati još trajala, a njegovo vraćanje Srbiji bilo je pitanje sata.

Da će Nađ biti izručen Srbiji, odnosno prisilno udaljen iz Hrvatske, potvrđeno je jučer u MUP-u. U toj suludoj priči nevjerojatno je i da je čovjek kojeg srbijanska policija traži zbog sumnje da je počinio dvostruko ubojstvo, susjednoj zemlji bude izručen jer je ilegalno prešao granicu, a ne zato što je tražen zbog ubojstva. U MUP-u pojašnjavaju da je, koliko god to paradoksalno zvučalo, prava sreća što je Nađ uhićen zbog ilegalnog ulaska u Hrvatsku.

Kažu da ga upravo zbog toga imaju pravo izručiti Srbiji, koja je za Nađom raspisala nacionalnu tjeralicu, ali ne i međunarodnu. Kako nije bilo međunarodne tjeralice, nije bilo osnove da ga se uhiti zbog ubojstva. Nadalje, da je uhićen po međunarodnoj tjeralici, procedura njegova izručenja Srbiji dulje bi trajala, jer bi mu prije izručenja trebao biti određen ekstradicijski pritvor.

Prema pisanju srbijanskih medija, Nađa se sumnjiči da je 27. travnja u mjestu Doroslovju ubio Roberta Hola (62) i Eržebetu Štamfer (79), inače nepokretnu, a teško ranio Rozaliju Kroh.

Komentara 4

AP
aplauz
10:06 04.05.2017.

dosetao preko pruge haha

Avatar Lovre42
Lovre42
09:53 04.05.2017.

Toliko o nepropusnoj granici.

Avatar Pavel ic
Pavel ic
11:56 04.05.2017.

e to je ono o čemu sam pisao kad su Slovenci zatvorili granicu. Mi smo jednostavno krivi sami sebi jer ne čuvamo granicu europske unije. Sad se vidi los rad bivšeg ministra orepića i ostali mostovaca a u pitanje se može dovesti i rad ostojica. Jednostavno ne profesionalno se obavljaju politicke dužnosti jer znaju da ne moraju i neće odgovarati za loše poteze sto naprave i načinu ogromnu štetu. Nebitno bilo to lijevi ili desni,most ili zid

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije