Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel građanima

U splitskom KBC-u nedostaje krvi: 'Previše je nesreća'

Darivanje krvi
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
16.08.2019.
u 12:34

"Nesreće ne biraju ni mjesto ni vrijeme, a krv mora biti spremna, testirana i sigurna za liječenje", ustvrdila je ravnateljica Zavoda za transfuzijsku medicinu

Iz Kliničkog bolničkog centra Split upozorili su u petak kako im nedostaje krvi svih krvnih grupa te su pozvali građane da se odazovu akciji dobrovoljnog darivanja.

"Zavod za transfuzijsku medicinu danas će, umjesto do 15.30, raditi produljeno do 18 sati, a iznimno će zbog toga raditi i sutra od 8 do 16 sati", rekla je Hini voditeljica Zavoda dr. Jela Mratinović Mikulandra.

Građane je pozvala da se odazovu akciji i dođu na adresu Spinčićeva 1.

"Previše je nesreća, a mi skrbimo za dvije županije - Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku" naglasila je dr. Mratinović Mikulandra.

Ljeti je, kaže, u te dvije turističke županije višestruko povećan broj stanovnika pa su time i potrebe veće.

"Nesreće ne biraju ni mjesto ni vrijeme, a krv mora biti spremna, testirana i sigurna za liječenje", ustvrdila je ravnateljica Zavoda za transfuzijsku medicinu.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar nekakav
nekakav
12:50 16.08.2019.

povećan broj stanovnika... pa zar ne gubimo stanovnike?! otkud sad višekratno povećanje stanovnika? znaju to u zavodu za statistiku? aha, turisti su vam stanovnici. pa sad je jasnije.. ja se već preplašio, neće biti dosta mjesta po vrtićima ,školama, kad ono, čvorak!

NO
Nordik
21:31 16.08.2019.

Volio bi da netko izradi neke statistike o davaocima krvi po gradovima, županijama...

LU
lukathereem
21:38 16.08.2019.

Platite krv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije