Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada odobrila

U Split stiže američki nuklearni nosač zrakoplova

brod USS Abraham Lincoln
Foto: Screenshot
1/3
03.05.2019.
u 07:22

Abraham Lincoln je peti nosač zrakoplova na nuklearni pogon klase Nimitz u floti mornarice Sjedinjenih Američkih Država, a u službi je od 1989. godine

U splitsku luku u svibnju će biti usidren američki ratni nuklearni brod USS 'Abraham Lincoln', a odluku o njegovom uplovljavanju Vlada je donjela na jučerašnjoj sjednici.

U obrazloženju Odluke Vlade stoji propis Pomorskog zakonika kojim se stranom ratnom nuklearnom brodu i stranom ratnom brodu koji ima nuklearno naoružanje može odobriti uplovljavanje u unutarnje morske vode Republike Hrvatske i boravak u hrvatskoj luci ili luci u kojoj je brodogradilište u kojem će taj brod biti popravljen, piše Morski.hr.

Abraham Lincoln je peti nosač zrakoplova na nuklearni pogon klase Nimitz u floti mornarice Sjedinjenih Američkih Država, a u službi je od 1989. godine.

Od hrvatske samostalnosti, ispred Splita su bila usidrena dva američka nosača zrakoplova. USS Enterprise je posjetio Split 2006. godine, a 2015. u Brački kanal je uplovio USS Harry S. Truman.

VIDEO Obalni ophodni brod

Komentara 16

NI
NikoCro
09:44 03.05.2019.

Daj ga u Savudrijsku valu

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
09:10 03.05.2019.

Dobrodošli!

Avatar HajdukLika
HajdukLika
14:57 03.05.2019.

Sad će Vučić opet htjeti pokazati svoje adute i pozvati rusku atomsku podmornicu, da se usidri na ušću Save u Dunav ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije