Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istražuje se povezanost

Više eksplozivnih naprava otkriveno u Španjolskoj: Pismo-bomba poslano i u ured premijera

Spanish arms company receives letter bomb
Foto: FORTA/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.12.2022.
u 11:43

Dva pisma-bombe pronađena su u srijedu upućena ukrajinskom veleposlanstvu u Madridu i proizvođaču oružja na sjeveru, priopćila je španjolska policija

Španjolske vlasti su u četvrtak objavile da je pismo-bomba, sa "sličnim" obilježjima kao jučerašnje koje je eksplodiralo u ukrajinskom veleposlanstvu u Madridu, bilo prošli tjedan naslovljeno na premijera Pedra Sancheza. Ministarstvo unutarnjih poslova u priopćenju navodi da je "omotnica s pirotehničkim materijalom", naslovljena na "predsjednika vlade Pedra Sancheza" bila "detektirana i neutralizirana 24. studenoga" te da se za to pobrinulo osiguranje predsjednika vlade.

Dva pisma-bombe pronađena su u srijedu upućena ukrajinskom veleposlanstvu u Madridu i proizvođaču oružja na sjeveru, priopćila je španjolska policija. Prvi je eksplodirao i nanio lakše ozljede ukrajinskom dužnosniku. Član osoblja pretrpio je lakše ozljede i sam je otišao u bolnicu. Ranije danas, otkrivena je treća eksplozivna naprava skrivena u paketu, a poslana je u bazu zračnih snaga u Torrejon de Ardoz u blizini španjolske prijestolnice Madrida, tvrde lokalni mediji, a prenosi Sky News. Reuters piše i o još jednoj pošiljci koja je upućena ministarstvu obrane.

Smatra se da su prva dva otkrivena incidenta, eksplozivne naprave upućene ukrajinskom veleposlanstvu i proizvođaču oružja, bila povezana jer je na poleđini oba paketa bila ispisana ista adresa e-pošte. Španjolski El Pais istaknuo je jučer, podsjetimo, da je policija dobila dojavu zbog eksplozije oko 13 sati.

- To se dogodilo kada je jedan od djelatnika veleposlanstva rukovao pismom - pojašnjeno je. Pismo je bilo oslovljeno na ime veleposlanika u Španjolskoj, Serhiija Pohoreltseva, te se zapalilo kada ga je otvorilo tehničko-administrativno izaslanstvo, rekli su policijski izvori.

Nakon prvog incidenta, ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba naredio je svim ukrajinskim veleposlanstvima u inozemstvu da "hitno" pojačaju sigurnost i pozvao Španjolsku da pokrene istragu o napadu, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Španjolski visoki sud otvorio je istragu o napadu kao mogućem slučaju terorizma, doznaje se iz pravosudnih izvora.

VIDEO Zelenski iznio 'ukrajinsku formulu mira', obratio se na summitu G20: 'Rat se mora i može zaustaviti'



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije