Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP optužuje

U Smokoviću za vodu ne plaćaju ni lipe?!

'ZADAR, 21.04.2010. Stojan Oliveric, srbin iz Smokovica prica o vodi koju svi mjestani koriste ali ne dobijaju racune za nju Photo: Dino Stanin/PIXSELL'
'Dino Stanin/PIXSELL'
21.04.2010.
u 18:05

HSP tvrdi da politika pogoduje srpskoj manjini. Tvrdnje da u Smokoviću ne plaćaju vodu demantirao je direktor Vodovoda Hrvoje Patrk, koji ističe da je riječ o krađama vode, a ne o pogodovanju.

Pripadnici srpske nacionalne manjine u Smokoviću jedini su građani u Hrvatskoj koji za korištenje vode iz Vodovoda ne dobivaju račune.

I dok oni ljeti besplatno zalijevaju svoje nasade, u Zemuniku, u koji potpada i mjesto Smoković, ljeti nerijetko uopće nemaju vode.

"Vjerujem da je to dogovor vlasti s potpredsjednikom iz SDSS-a Slobodanom Uzelcom", to je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao haespeovac iz Zemunika Tomislav Šarić i istaknuo kako je ovaj slučaj uz, kako tvrdi, nezakonito omogućavanje dopunskih izbora, a zbog čega je HSP zatražio ocjenu ustavnosti dvaju zakona, primjer davanja većih prava građanima srpske nacionalnosti prema građanima hrvatske nacionalnosti.

Tvrdnje da u Smokoviću ne plaćaju vodu demantirao je jučer direktor Vodovoda Hrvoje Patrk, koji ističe da je riječ o klasičnim krađama vode u Smokoviću, a ne o pogodovanju.

– U Smokoviću su uzeti vodomjeri tijekom rata jer nitko nije plaćao vodu, a novi se mogu postaviti samo tamo gdje ima zakonskih uvjeta. Mi smo u niz navrata krađu vode u Smokoviću prijavljivali policiji, no nakon odlaska policije voda se opet krade – rekao nam je direktor Vodovoda Hrvoje Patrk. U Smokoviću pak stanovnici s kojima smo jučer razgovarali imaju svoju stranu priče.

– Vodomjeri su nam uništeni kad i kuće, a četiri godine vode nismo ni imali. Prošle godine prije izbora dobili smo vodu i istina je da tu vodu ne plaćamo i da ne dobivamo račune. No, nemamo izbora jer mještani traže priključke, a nikako ih ne dobivaju. Pričalo se da nam ne daju priključke jer žele da se vrati što manje ljudi. Ovako imamo vodu, ali je ne plaćamo – rekao je Stojan Oliverić iz Smokovića.

Ključne riječi

Komentara 1

14
14words
11:24 02.07.2010.

Selo sa većinskim srpskim stanovništvom Trpinja dobilo je iz proračuna dva milijuna kn iako u njemu nije ispaljen niti jedan metak tokom rata,dok s druge strane do temelja srušeno selo sa hrvatskom većinom Bogdanovci dobiva 189 tisuća kn. Gospodo i braćo Srbi čuvajte se pozitivne diskriminacije ona se svima obila o glavu pa će i vama. Volite ovu zemlju,navijajte za njenu nogometnu reprezentaciju,pjevajte lijepu našu i ljubite trobojnicu sa šahovnicom umjesto da je svake godine po Kninu skidate. Tada ćete postati građani ove zemlje,biti građaninom znači imati prava koja oni itekako uživaju ali i dužnosti koja ni u ludilu ne ispunjavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije