Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE SE ODGOVORNI

U Sloveniji zapaljen kip Melanije Trump

FILE PHOTO: Life-size wooden sculpture of U.S. first lady Melania Trump is officially unveiled in Rozno, near her hometown of Sevnica
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.07.2020.
u 09:43

Drveni kip Melanije Trump napravio je lokalni umjetnik Ales Zupevac

Nepoznati počinitelji zapalili su drvenu skulpturu prve dame SAD-a Melanije Trump koja se nalazi u blizini njezina rodnog mjesta Sevnica u Sloveniji, otkrio je Brad Downey, umjetnik koji je kip naručio od lokalnog umjetnika Alesa Zupevca.

Downey je uklonio oštećen kip nakon što ga je policija obavijestila o požaru 5. srpnja, godinu dana nakon što je kip predstavljen javnosti. 

- Želim znati tko je to učinio - kazao je Downey, američki umjetnik s berlinskom adresom, piše The Guardian. 

Naime, on se nadao kako će kip potaknuti dijalog o političkoj situaciji u SAD-u jer bi naglasio status Melanije Trump kao migrantice udane za predsjednika čija je anti-migrantska politika itekako utjecala na njegovu pobjedu na izborima. Brad Downey kazao je kako bi vrlo rado intervjuirao odgovorne za požar za film koji priprema za svoju izložbu koja će se održati u rujnu u Sloveniji. 

Podsjećamo, u siječnju ove godine zapaljena je drvena skuptura koja prikazuje Donalda Trumpa koju je također napravio lokalni slovenski umjetnik. Još uvijek nije poznato tko je odgovoran za to.  

Ključne riječi

Komentara 1

RE
reborn
10:21 09.07.2020.

Pa valjda će slovenska policija otkriti tko to pali simbole ljudi s kojima se očigledno ne slaže. Kada se nešto takvo dogodi u Hrvatskoj (npr fašnik) taj događaj je isti dan na svim vijestima i svi se kolektivno zgražaju nad tim činom - barem kada se radi o nekim "posebnim" ljudima. Ipak Slovenija nije mentalno daleko od Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije