Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TIP VIRUSA

U Sloveniji potvrđen nigerijski soj koronavirusa, najmanje 7 slučajeva dosad

SLOVENIA-LJUBLJANA-COVID-19-CASES
Foto: Zeljko Stevanic/XINHUA/PIXSELL
1/4
03.03.2021.
u 19:59

Nigerijska varijanta inače je najraširenija u Danskoj, Velikoj Britaniji, Nigeriji i SAD-u

Nakon britanske i južnoafričke varijante, u Sloveniji je potvrđena i prisutnost nigerijske, a do sada je zabilježeno "najmanje sedam" slučajeva te varijante, objavili su u srijedu slovenski mediji, pozivajući se na Nacionalni laboratorij za zdravlje, okoliš i hranu.

Taj laboratorij naknadnim sekvencioniranjem desetak posto slučajno odabranih uzoraka pozitivnih testova na osnovni tip koronavirusa nastoji utvrditi prisutnost novih varijanti u populaciji, a službeno će dosadašnje rezultate objaviti u četvrtak.

Kako preliminarno javljaju mediji, varijanta koronavirusa B1.525, poznata kao nigerijska, prošli je tjedan potvrđena kod 4 uzorka iz središnjeg dijela Slovenije, a do sada je potvrđeno "najmanje 7" takvih slučajeva.

Nigerijska varijanta inače je najraširenija u Danskoj, Velikoj Britaniji, Nigeriji i SAD-u.

Što se tiče ostalih varijanti, taj je laboratorij u veljači potvrdio i južnoafričku kod osobe koja uopće nije putovala u inozemstvo, dok je od 50-ak potvrđenih slučajeva britanske varijante desetak vezano uz putovanja izvan Slovenije, a ostali nisu.

Kod dodatnih 55 uzoraka kod kojih je otkrivena mutacija virusa još nije potvrđeno da se radi o britanskoj varijanti, prenose mediji.

Nizozemci su najveći neradnici! Pogledajte u kojim zemljama se radi najmanje

Komentara 7

DU
Deleted user
20:22 03.03.2021.

Da, ali nigerijska varijanta se prvi put pojavila u Urugvaju. Dakle nije iz Sudana.

DU
Deleted user
21:13 03.03.2021.

svako selo svoju feštu ima

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
20:47 03.03.2021.

Još malo pa će svako selo imati svoj soj .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije