Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme u susjedstvu

U Sloveniji pao snijeg, vjetar čupao krovove i rušio stabla

Slovenija snijeg
Foto: meteo.arso.gov.si
30.06.2014.
u 10:55

No, snijeg na tom području krajem lipnja nije ništa neuobičajeno što pokazuje i podatak da ga sada ima čak metar

Snažno nevrijeme s kišom sinoć i jutros je pogodilo Sloveniju, a jaki vjetar je čupao krovove i rušio drveće, dok su štetu napravile i munje koje su udarale u objekte, piše 24ur.

Najviše problema s vjetrom i oborinama bilo je u središnjoj, južnoj i zapadnoj Sloveniji. Munje su izazvale požare na nekoliko mjesta pa su pune ruke posla imali i vatrogasci, a u dijelovima susjedne države nestalo je struje. Sinoć oko 22 sata podignulo se i more te je poplavilo najniže dijelove obale u Piranu. Slovenski meteorolozi upozoravaju na mogućnost poplava zbog velike količine oborina koje su pale proteklih sati.

Zanimljivo je i da je od 20 sati jučer do 8 sati danas ujutro u Kredarici palo 10 centimetara novog snijega. No, snijeg na tom području krajem lipnja nije ništa neuobičajeno što pokazuje i podatak da ga sada ima čak metar. Kredarica se nalazi na 2514 metara nadmorske visine, nedaleko od vrha Triglava. Tamo je smješten i najveći planinarski dom u Sloveniji.

>>Tuča veličine oraha u Slavonskome Brodu!

>>Nevrijeme pogodilo Zagreb, susjede poharala tuča

Komentara 13

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
11:13 30.06.2014.

"Čupao krovove i rušio drveće"novinar kao da je završio Fabusov kurs u Mostaru!!!

NN
nema.nama.9
11:23 30.06.2014.

U Sloveniji poa snijeg a u Hrvatskoj pao SABO.

Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
11:24 30.06.2014.

Pišete gluposti ..na vrhu Alpa i treba da ima snega.... sve ostalo je obnična letnja salauka... moš misliti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije