Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstvene školske papuče

U školama će nositi – startasice kako bi pomogli Vukovaru

Lada Rojc - OŠ Eugen Kumičić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
09.06.2016.
u 19:20

Inicijativu je pokrenula ravnateljica OŠ Eugena Kumičića iz V. Gorice.

”Poštovani roditelji, na posljednjem Vijeću roditelja predstavljena je ideja da sva djeca naše škole budu obuvena u jedinstvenu obuću Startas, proizvod hrvatske tvrtke Borovo, čime bismo ujedno i humanitarno djelovali na razvoj privrede grada Vukovara”. Takva je poruka dočekala roditelje učenike OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, u kojoj će, ako sve pođe po planu, svih 950 učenika u novu školsku godinu zakoračiti u obući vukovarske tvrtke. I nisu jedini. Nakon što se informacija o neobičnoj inicijativi proširila društvenim mrežama, počeli su se javljati i drugi zainteresirani roditelji.

‘Vukovar treba našu pomoć’

– Na ideju sam došla zahvaljujući kolegicama iz jedne srednje ekonomske škole. Zaintrigirala me i proslijedila sam je predsjedniku Vijeća roditelja Saši Mikulčiću, da s njom upozna roditelje. Ipak su oni nositelji projekta jer ga i financiraju. Nazvala sam Borovo i zatražila okvirnu cijenu tenisica za 950 učenika, a sad je na roditeljima da donesu odluku – kaže ravnateljica Snježana Pavić.

Školi je ponuđena cijena od 89 kuna plus PDV za jedan par bijelih tenisica koje bi učenici nosili kao školske papuče. Dio roditelja prigovorio je da je slična cijena i u trgovinama, pa bi trebalo tražiti veći popust, no ravnateljica kaže da će konačna cijena biti poznata kad se donese službena odluka.

– Vukovar treba našu pomoć. Mi smo se kao škola uključivali u humanitarne akcije, pa su učenici koji su odlazili na izlet u taj grad sa sobom nosili namirnice za tamošnju Socijalnu zadrugu – objašnjava S. Pavić.

Startasice će iduće školske godine dočekati i 330 učenika OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, koja je već naručila obuću u bojama koje su sami osmislili, a svaki će komad imati i naslikan logo škole. Ideja je to ravnateljice Lidije Miletić koju je odmah podržao i kolektiv.

I za nastavu tjelesnog

– Želimo na neki način i mi pokazati domoljublje, da volimo svoj grad i želimo aktivno sudjelovati u njegovu životu – kaže ravnateljica.

Cijena para obuće je 119 kuna, a učenici će je, osim kao školske papuče, koristiti i za nastavu tjelesnog. Imat će anatomske uloške i đonove koji neće prljati parket. Zatreba li, pronaći će i sponzore, pa će učenici slabijeg imovnog stanja obuću dobiti besplatno.

Komentara 7

AP
apolon
19:27 09.06.2016.

Svaka vam cast tako se voli svoja zemlja.

AP
apolon
19:30 09.06.2016.

Na tskav nacin uci se djecu voljeti svoju zemlju.

TE
texas
19:43 09.06.2016.

Tko če kome ako ne svoj svome!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije