Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GALAMA I PREPUCAVANJA

Umalo obračun u Saboru: Raspudić i Bulj okomili se na Grbina. Grmoja: 'Ovo smo loše napravili'

Nino Raspudić i Miro Bulj okomili se na Peđu Grbina
Foto: Screenshot/youtube
1/5
15.12.2021.
u 12:21

Kako je situacija postajala sve napetija i ozbiljnija, Jandroković je cijelo vrijeme ponavljao: "Stanite, stanite, ponašajte se u granicama civiliziranog i prihvatljivog." Iz druge je saborske dvorane dojurio Marin Miletić (Most) kako bi smirio uzavrelu atmosferu...

Uoči današnjeg glasanja o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u Saboru se razvila žestoka rasprava u kojoj su opomene predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića upućene oporbenim zastupnicima, uglavnom Mosta i Zeleno-lijevog bloka, pljuštale čim bi netko od njih spomenuo skupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o COVID potvrdama ili glasanje dvotrećinskom većinom. Stoga im je svima zbog dobivenih trećih opomena onemogućeno daljnje sudjelovanje u raspravi.

No, onda je u jednom trenutku Milorad Pupovac (SDSS) Mostovu Boži Petrovu kazao da je "šegrt smrti", zbog čega je i Pupovac dobio treću opomenu.

– Pupovac je mogao reći da je ovo ustaška politika – uzvratio je Nino Raspudić također dobivši u tom trenutku treću opomenu.

– Pupovac je bio u pravu kad je rekao da se u početku oko ove teme sjelo i razgovaralo, no taj je razgovor trajao puna tri dana. Vi iz HDZ-a svojim ste djelovanjem doveli do toga da ljudi danas protestiraju, a neki drugi parazitiraju na smrti. Neke se stvari moraju donositi konsenzusom, dvotrećinskom većinom. Ovo su izvanredne mjere i odluke se moraju donositi dvotrećinskom većinom. One koji parazitiraju, isto onako kako je Željka Markić parazitirala nad ženskim tijelom, pozivam da pozovu građane na cijepljenje pa ćemo i mi građane pozvati da potpišu za referendum o COVID potvrdama – kazao je Peđa Grbin (SDP), što je bila zapaljiva iskra koja je, prema onome što se moglo vidjeti, skoro dovela i do fizičkog obračuna.

VIDEO Umalo obračun u Saboru: Raspudić i Bulj okomili se na Grbina

Dok je Marija Selak Raspudić (Most) ustvrdila da su Grbinove riječi, kojima nekoga proziva da parazitira na nečijoj smrti, ispod svake razine, a Nikola Grmoja (Most) Grbinu je dobacio da to što govori kaže Zoranu Milanoviću ako smije, Nino Raspudić je ustao i došao ispred Grbina govoreći mu nešto. Dok mu se Raspudić obraćao, Grbin je sjedio. Uto se Raspudiću pridružio i iznervirani Miro Bulj spominjući Thompsona i pjesmu "Čavoglave". Kako je situacija postajala sve napetija i ozbiljnija, Jandroković je cijelo to vrijeme ponavljao: "Stanite, stanite, ponašajte se u granicama civiliziranog i prihvatljivog." Iz druge je saborske dvorane dojurio Marin Miletić (Most) kako bi smirio uzavrelu atmosferu, što mu je i pošlo za rukom jer su se Raspudić i Bulj vratili na svoja mjesta u sabornici.

U tom trenutku čulo se, prema onome što se moglo razaznati, kako Nikoja Grmoja, kojem je ostao uključen mikrofon, kaže: "Ovo smo jako loše napravili. Okrenuli smo sve protiv sebe." Na što mu Marija Selak Raspudić uzvraća: "Nismo."

Inače, Marija Selak Raspudić tijekom cijele te galame u Saboru nekoliko je puta izvikivala; "Izbacite me van" jer ju je Jandroković opetovano opominjao.

Nakon što je Jandroković zahvalio Miletiću na intervenciji oko smirivanja situacije, zamolivši ga da se vrati na svoje mjesto u drugoj dvorani, za riječ je javio Krešo Beljak (HSS) kazavši:

– Zgrožen sam. Neki bi se ovdje tukli. Predsjedniče Sabora, trebali ste pozvati stražu. Vi iz HDZ-a krivi ste za ovo što se događa.

Malo nakon svega što se dogodilo, nakon što su odbijeni svi oporbeni amandmani, pristupilo se i glasanju o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Zakonske izmjene na kraju su prihvaćene sa 77 glasova "za" i 27 glasova "protiv".

VIDEO Obnova nakon potresa: Za gradnju jedne zamjenske obiteljske kuće pola milijuna kuna.

Komentara 89

DU
Deleted user
13:08 15.12.2021.

Neki bi se tukli, kao što kaže beljak, a neki bi krali.

LL
lijepa_li si
12:41 15.12.2021.

u zadnje vrijeme sve nešto "skoro" podrška mostu, čim ih napadaju s oba krila partije očito su u pravu, očito remete status quo, prava na istinu, politiku nečinjenja.

MI
Mislav28
12:34 15.12.2021.

Podrška mostu, pokušavaju izokrenuti da su iz mosta protiv protiv cijepljenja ,a oni su protiv covid potvrda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije