Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zastupnici hdz-a

U Saboru traže smjenu Josipa Salapića iz DSV-a

'slavonija.... osijek...26.11.2007.... vijecnici gradskog vijeca grada osijeka... josip salapic... snimio davor javorovic...'
Davor Javorović
14.06.2012.
u 14:11

Josip Salapić promijenio je stranku nakon parlamentarnih izbora, i već prvi dan što je ušao u HDSSB, dok je još uvijek bio član DSV-a, zatražio je da hrvatski sudovi i pravosuđe trebaju preispitati presudu Branimiru Glavašu.

Odbor za pravosuđe jednoglasno je predložio Hrvatskom saboru da razriješi HDSSB-ova Josipa Salapića članstva u Državnom sudbenom vijeću (DSV) te da na to mjesto imenuje HDZ-ova Davorina Mlakara. Zahtjev za razrješenje Salapića, koji je nedavno promijenio stranku, odboru je uputio Klub zastupnika HDZ-a koji i dalje želi imati svog čovjeka u članstvu Državnog sudbenog vijeća kako je to dogovoreno u kvotama između vladajućih i oporbe.

Naime, osim sudaca i sveučilišnih profesora, članovi DSV-a su i dva saborska zastupnika, jedan iz redova vladajućih i jedan iz oporbe, a još od prošlog mandata to su bili SDP-ova Ingrid Antičević Marinović te tada HDZ-ov Josip Salapić.

Prije početka sjednice Salapić je predsjedniku odbora Josipu Kregaru poručio da se sve odradi bez njega "ne želeći se izložiti pritiscima i pitanjima medija", a dan ranije, kada ga je Kregar upoznao sa zahtjevom HDZ-a, kazao je da je suglasan s njime.

Ingrid Antičević Marinović članovima odbora i prisutnim medijima objasnila je da je ovo uobičajena procedura kada se govori o članovima DSV-a iz redova zastupnika.

– HDZ je najveća oporbena parlamentarna stranka i ima pravo postaviti koga hoće. No, ne treba Salapiću biti neugodno jer je bio dobar član sudbenog vijeća kao i svih odbora, a neka javnost sudi o tom prijedlogu HDZ-a kojim smjenjuju Salapića – rekla je Antičević Marinović, dok je SDP-ov Ivan Klarin dobacio da ga "čudi što se u cijeloj priči Salapić prestrašio medija".

Josip Salapić promijenio je stranku nakon parlamentarnih izbora, i već prvi dan što je ušao u HDSSB, dok je još uvijek bio član Državnog sudbenog vijeća, zatražio je da hrvatski sudovi i pravosuđe trebaju preispitati presudu Branimiru Glavašu.

– Ustavni sud neka dobro procijeni presudu Glavašu, jer sramotno je da je bilo koji nevini čovjek, a u ovom slučaju osoba koja je branila Osijek, sjedi u zatvoru – rekao je tada Salapić.

Komentara 5

OB
-obrisani-
15:24 14.06.2012.

U Saboru traže smjenu Josipa Salapića iz DSV-a +++++++++++ Možda ga treba smjeniti, ali svakako ne prije nego se iz DSV-a smjene/izbace likovi poput Uzelca, Mrčele, Leke, pa čak i druga Marijana ...

LI
linalena
16:43 14.06.2012.

Osoba koja ne priznaje hrvatsko pravosuđe, ne smije biti u DSV-u.

Avatar guten_tag
guten_tag
21:38 14.06.2012.

je li ono pravosuđe koje ne uhićuje osumnjičenike sa međunarodne tjeralice za organizaciju i počinjenje zločina u stranoj zemlji , niti ih procesuira na sudovima u hrvatskoj ? tko može imati povjerenje u one koji uništavaju ljude na lažnim suđenjima iz tzv viših interesa ? ili one koji legaliziraju agresore koji su najtežim topničkim i raketnim oruđem uništavali gradove i naselja u hrvatskoj ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije