Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grlić Radman: Da gosp. Bulj ima 10 posto mojeg oca ja bih ga poštivao; Bulj: Vaš otac je bio direktor Agroproteinke

Jedna od tema današnje sjednice će biti i izvješće o radu državnih odvjetnika u 2019. godini.
21. siječnja 2021. u 11:29 7 komentara 40607 prikaza
Foto: Sabor

Hrvatski sabor nastavit će sjednicu u četvrtak raspravom o Vladinom amandmanu na prijedlog odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa RH u Jadranskom moru i o izvješću o radu državnih odvjetništava u 2019. Vladinim amandmanom se predlaže stupanje odluke na snagu 1. veljače 2021. 

Branimir Roglić TEDESCHI: NE VIDIM NIKAKAV RASKOL Kulminacija sukoba među vodećim industrijalcima: HUP napustili Roglić, Vlahović i Fortenova

Očekuje se kako će se u Saboru govoriti i o najnovijama izmjenama Zakona o obnovi.  Sjednica Sabora počinje u 9:30. 

 

Tijek događaja: 

11:23 -  Tijekom replika o isključivom gospodarskom pojasu, Bulj je kazao Grlić Radmanu kako on često napada socijalistički režim. 

- Vaš otac je bio direktor Agroproteinke i postao je vlasnik Agroproteinke poslije. Vi ste među 200 najbogatijih obitelji - kazao je Bulj ministru prije nego ga je Jandroković prekinuo. 

- Vi ste bili onda socijalistički Hrvat - odgovorio mu je ministar. Grlić Radman pokušao je nešto reći Bulju, no kako je počeo govoriti zastupnik Rade Šimićević predsjednik Sabora mu nije dao.  Ministar je kazao Šimićeviću kako se slaže s njim, ali bi rado iskoristio svojih 55 sekundi da odgovori Bulju. 

- Ministre, ne možete odgovarati drugome. Morate naći neku formu da vi odgovorite njemu, ali da vi odgovorite - rekao je. Nakon toga se sabornicom začuo smijeh prisutnih zastupnica i zastupnika. 

- On govori o mom ocu na kojeg sam ja ponosan. Da gospodin Bulj ima deset posto mog oca isto tako bih ga poštivao - dometnuo je ministar.  Jandroković ih je pozvao da ne svode raspravu na osobno. 

10:01 - Rada Borić pitala je Grlić Radmana o koliko je pojasa riječ. Naime, navela je da je on nekoliko puta koristio pojam 'isključivi gospodarski pojas'', a nekoliko puta 'Isključivi gospodarski pojasevi'. 

- Gramatika i pravopis su jako važni. Mi ćemo proglasiti isključivi gospodarski pojas, no kad sam spominjao europski kontekst onda je to bilo isključivi gospodarski pojasevi - objasnio je ministar. 

9:57 - Milan Vrkljan pitao je ministra koliki broj hrvatskih vojnika brani veleposlanstva diljem svijeta. Tad ga je prekinuo Jandroković i opomenuo jer to nije tema rasprave. Vrkljan je zatražio od Grlić Radmana pismeni odgovor na svoje pitanje. 

9:48 - Hrvoje Zekanović pita znači li to da talijanske koće neće moći koćariti u hrvatskom dijelu mora. 

- Ova Vlada čini sve kako bi pratile naše interese. Ovo donose dvije obalne države kako bi zaštitile more. Hrvatske koće će moći koćariti u talijanskom moru, a oni će moći u hrvatskom moru - kazao je. 

Zekanović je na to tražio stanku. Tvrdi kako Hrvati nemaju koće, dok Talijani imaju stotine koća. 

9:47 - Miro Bulj je pitao kako ćemo štiti svoju morski granicu kad se zna da nemamo dovoljno obalne straže. Ministar mu je odgovorio da proglašenje razgraničenje na moru. 

9:42 - Vladin amandman o isključivom gospodarskom pojasu zastupnicima je predstavio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. 

- Pozivam vas da podržite amandman koji će stupiti na snagu 01. veljače time ćemo stvoriti uvjete.

 | Autor : Sabor Foto: Sabor

9:30 - Prva točka današnje sjednice je glasanje o odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Nakon što je 89 zastupnika bilo za, a nitko protiv ili suzdržan Nikola Mažar dao je prisegu. On dolazi u Sabor umjesto gradonačelnika Požege Darka Puljašića

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • Pellegrin:

    A bija je komunista, a sad se kune u Isusa Krista....

  • Beskucnik:

    To je tih dvjesta obitelji , Todoric Tedesci Grlic DrK , Kukurin Cacic ..199 bili clanovi CkKPJ i agencije U cije ime kad napises , dobijes crveni

  • Asparagus:

    U socijalizmu nisi mogao biti direktor ako nisi u partiji. Devedesetih su mnogi direktori postali vlasnici svojih tvrtki i isto su morali biti u partiji.