Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne damo'

U Sabor više od 530.000 potpisa protiv koncesije za autoceste

Mijat Stanić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
17.11.2014.
u 07:15

Mijat Stanić vladajućima je već poručio da im inicijativa za provjeru potpisa daje isto onoliko vremena koliko su i oni imali za njihovo prikupljanje – dva tjedna

Organizacijski odbor inicijative “Ne damo naše ceste”, predvođen Mijatom Stanićem i Teodorom Celakoskim, danas će predsjedniku sabora Josipu Leki predati više od 530 tisuća prikupljenih potpisa građana koji su zatražili raspisivanje referenduma protiv davanja hrvatskih autocesta u koncesiju.

Kutije s potpisima bit će nošene u povorci koja u 13.30 kreće iz prostorija sindikata Preporod u Petrinjskoj ulici preko Trga bana Jelačića sve do Trga svetog Marka gdje će u 14.30 biti uručene šefu Sabora. Mijat Stanić vladajućima je već poručio da im inicijativa za provjeru potpisa daje isto onoliko vremena koliko su i oni imali za njihovo prikupljanje – dva tjedna.

>>Vlada je poražena u propagandnom ratu za monetizaciju

>>Je li to pobjeda? Autoceste će ostati naše, ali od susjeda ćemo posuđivati za kruh

Komentara 7

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
08:24 17.11.2014.

Ponesite i tonu banana kako bi i Peđa Grbin bio zadovoljan.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:19 17.11.2014.

...idemo dalje... prikupljanje potpisa za nove referendume... za reviziju svih provedenih pretvorbi i privatizacije... protiv izlaska hzzo-a iz riznice i privatizacije zdravstva... za kontrolu trošenja javnih sredstava... reguliranje provedbe javnih nabava... protiv protuzakonitog blokiranja i ovršivanja građana... i dr...

DU
Deleted user
13:33 17.11.2014.

Svaki, iole sposoban i normalan ministar imao bi nekoliko rješenja ovog problema. Da se Hajdaš Dončić nije bahato ponašao, i išao na reprogram duga uz neophodno "restrukturiranje" što god to značilo, referendum ne bi bio potreban. To je ustvari bilo iskazivanje nepovjerenja vladi na "drugi način". Vlada postaje svjesna svoje nesposobnosti ali se i dalje grčevito drži vlasti još ovih godinu dana po bilo koju cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije