Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

U ruskom napadu u Siriji ubijeno pet civila

Po podacima Opservatorija ruske zračne snage udare su izvele u noći na subotu, a od srijede je u bombardiranjima ubijeno 28 civila, među kojima osmero djece
18. siječnja 2020. u 15:45 10 komentara 591 prikaza
Sirija
Foto: ABOUD HAMAM/REUTERS/PIXSELL

Najmanje je pet civila, među kojima su četiri člana iste obitelji, ubijeno u subotu, 18. siječnja u ruskome zračnom napadu na selo na sjeverozapadu Sirije, objavio je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

Sirija povratak državnih vlasti Sirija i Iran traže da SAD napusti sirijski teritorij

"Ruski zrakoplov nakon ponoći je izveo napad na selo Bala u zapadnoj pokrajini Alepu, pri čemu je ubijeno petero civila, među kojima i troje djece", stoji u priopćenju Opservatorija.

"Među žrtvama su muškarac, njegova supruga i njihove dvije kćeri", kazao je voditelj Opservatorija Rami Abdel Rahman. 

Opservatorij raspolaže širokom mrežom izvora u ratom zahvaćenoj Siriji te podatke o počinitelju napada objavljuje na temelju tipa zrakoplova, mjesta napada i upotrijebljenom streljivu.

Sirija Novi sukobi Sirija: SAD nas je bombardirao! SAD odbacuje optužbe

Uz potporu ruskog zrakoplovstva snage režima posljednjih su dana nastavile s bombardiranjem područja Idliba i dijelova susjednih pokrajina Alepa i Latakije, u kojima su na vlasti džihadisti Hajat Tahrir al-Čama (nekadašnjega sirijskog ogranka Al Kaide). 

Snage režima napad su izvele unatoč primirju dogovorenom pod okriljem Moskve, saveznice Damaska i Ankare. 

Sirija Luka Capar Je li Sirija repriza Iraka i “oružja za masovno uništenje”?

Po podacima Opservatorija ruske zračne snage udare su izvele u noći na subotu, a od srijede je u bombardiranjima ubijeno 28 civila, među kojima osmero djece. 

VIŠE PUTA ZABRANJENI
Masoni su u Hrvatsku došli u 18. stoljeću, a trenutno ih je 800
Valamar
Dobar posao u Valamaru
Ako volite ljude, kao animator u hotelu uopće nemate osjećaj da radite. To je posao mojeg života
  • opančar:

    tzv. opservatorij se nalazi u Londonu.

  • Tihi:

    E ovo je mudro konačno da vidimo i malo istine U ruskom napadu u Siriji ubijeno pet civila U Američkom do sada 500.000-600.000 neki misle da je i daleko više( Sirija i Irak ) a koliko je 6 ili više ... prikaži još!e više miliona izbjeglica ? Koliko je ubijeno civila građana ubijene Islamske države ? koju niko nikad nigdje vidio nije nsa kin+m geaniči tko joj je redsjednik ili sa jkim graniči a priznata samo od NATO saveza U polovici rata sa Islamskom državom seječam se njemačke 60.000 Kurda je popušilo u napadu nakon najmane trodnevnog kiruriškog bombanja Anmerikanaca te države koja nakrju nema živog stanovnika Ali nema ni novinara Bika da se pita to jer to nije zlo . Za koga su uglavnom pobiti bili mnogi maldiči idjeca civili izginuli a brojček se taji jer šta to nimalo ne koristi ostaloj raji i da je posljle broja još i nula koja ???? Ono mi je ipak najače što je svima znano ali tako nevažno da nemaveze sa mozgom i >Bogom Opservatotij iz Londana to nije javio ni znao nego UNO.. U Afagnistanu gje su se u preko polovice glavnog grada naselili naoružani osvalači Ameri sa Natom i nakon 17 godina njihovog ubijanja zločestih naoružanih Afgana i pored toga ubija se dnevno 33 civila ... U usporedbi sa EU samo da se zna jer to neče niko da objavi izračuna jer je veseli rezultat - Kad bi Turci imali skupa sa prijatelima iz Sirije i Irana kontrolu iú EU pa da gine dnevno 754 europejac civial i par tisuča teritotijalista i nakon sakoro 20 godina okupacije i pobjede demokracije u Afganistanu. ....

  • @ploto@:

    Dokadf objavljivanje obmana iz kojekavih crnih rupčaga koje financira lihvarska kabala ?